HR EN

Grad Koprivnica

Sjednica stožera CZ 27.3.2020.

Stožer civilne zaštite Grada Koprivnice održao redovni sastanak

Stožer civilne zaštite Grada Koprivnice održao je danas redovni sastanak na kojem je načelnica Stožera Ksenija Ostriž prisutne članove izvijestila o nepromijenjenom zdravstvenom stanju te kako trenutno nema novooboljelih od bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom.

Prema Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, Stožer civilne zaštite Grada Koprivnice izdaje propusnice temeljem navedene Odluke iz točke II.e , koja se odnosi na izdavanje propusnica iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

„Zaključno s jučerašnjim danom, zaprimili smo putem e-maila koronavirus@koprivnica.hr, telefona 279-555 ili osobnom predajom u Gradskoj upravi, 1300 zahtjeva. Odobreno je njih 669 koji su imali osnovu prema zadanoj Odluci“, rekla je načelnica Stožera Ksenija Ostriž.

„Prema zadnjoj uputi Ministarstva turizma, privremeno boravište moguće je ostvariti i upisom u eVisitor kojim se stječu prava za dobiti propusnicu. Radi se o obvezi prijave posjetitelja, prijatelja, članova uže i šire obitelji koji su se zatekli na području grada Koprivnice, a imaju prebivalište izvan grada Koprivnice kroz sustav e-visitor kako bi mogli dobiti propusnice za kretanje“, zaključila je načelnica gradskog Stožera Ksenija Ostriž.

Potrebno se prvo javiti Turističkoj zajednici grada Koprivnice na broj: 048/621-433 ili na e-mail: tzg-koprivnica@kc.t-com.hr radnim danom od 8 do 16 sati (pošaljite im mail sa svojim brojem mobitela, fotografiranom osobnom te podacima kada ste došli u Koprivnicu i adresu na kojoj se nalazite). Nakon upisa u eVisitor, Stožer civilne zaštite Grada Koprivnice može vam izdati propusnicu . Ne plaća se turistička pristojba za vrijeme trajanja mjera. Ako ste na Šoderici, prijavljujete se na Turističku zajednicu središnje Podravine, a propusnice vam izdaje općina Legrad.

Isto tako, pozvala je sve građane da podrže projekt GKP Komunalac „Koprivnički plac online“ putem kojeg će lokalni proizvođači hrane i poljoprivrednih proizvoda plasirati svoje svježe i zdrave proizvode.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice