HR EN

Grad Koprivnica

Sportske igre studenata sjeverozapadne Hrvatske

Sportske igre studenata sjeverozapadne Hrvatske

Na sportskim terenima uz Osnovnu školu Antun Nemčić Gostovinski u Koprivnici danas 27. svibnja u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta Sjever održavaju se 4. Sportske igre studenata sjeverozapadne Hrvatske. Riječ je o događaju koji okuplja studente sveučilišta, visokih škola i veleučilišta Republike Hrvatske s prostora sjeverozapadne Hrvatske, a u cilju promocije brojnosti i važnosti studentske populacije, povezivanja studenata te promocije važnosti rekreativnog i natjecateljskog sporta među mladima i unutar akademske zajednice.

S obzirom da u Hrvatskoj, kao i u Europi, bilježimo kontinuirani pad broja studenata važno je ovakvim događajima približiti studiranje lokalnoj i široj zajednici kako bismo potaknuli neke buduće studentice i studente na ulazak u akademsku zajednicu. Projekt povećava vidljivost ne samo studentske populacije i visokoškolskih institucija, nego služi i promociji gradova i županija obuhvaćenih njime – poručili su organizatori.

Na sportskim terenima snage odmjeruju studenti šest visokoškolskih ustanova i to Veleučilišta u Bjelovaru; Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima; Fakulteta Organizacije i Informatike iz Varaždina; Međimurskog veleučilišta u Čakovcu; Učiteljskog fakulteta, Odsjeka u Čakovcu i Sveučilišta Sjever.

Svečanosti otvorenja Sportskih igara ispred Grada Koprivnice prisustvovao je gradonačelnik Mišel Jakšić koji je svim sudionicima zaželio puno uspjeha u natjecanju.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice