HR EN

Grad Koprivnica

Smještaj trećeg i svakog idućeg djeteta u vrtiću ili kod dadilje od ove godine je besplatan

S početkom 2021. godine aktivna je mjera besplatnog smještaja u vrtiću i kod dadilja za treće i svako sljedeće dijete u obitelji. Naime, navedena mjera odnosi se na roditelje koji imaju troje ili više djece, a besplatan smještaj ostvaruje se bez obzira jesu li starija braća polaznici vrtića ili škole.

Početkom godine zahvaljujući navedenoj mjeri besplatan smještaj u vrtiću ima i mali Toma (3) iz obitelji Hemetek. Naime, Tomina starija braća Damjan (11) i Tena (7) idu u školu. Do sada su roditelji Karmen i Mario svaki mjesec izdvajali 500 kuna za smještaj, a od ove godine on je besplatan.

Jako smo sretni zbog nove mjere. Vidi se da Grad ulaže u mlade obitelji. Sredstva koja će nam svaki mjesec ostati pomoći će nam kod podmirenja svakodnevnih obaveza – istaknula je mama Karmen te napomenula kako je važno pomagati mladim obiteljima jer je većina njih opterećena kreditima za kuću ili stan te im je svaka pomoć dobrodošla.

Iz obitelji Hemetek također su istaknuli kako su sa starijom djecom prošli cijeli proces ostvarivanja prava na razne subvencije te za nove politike Grada imaju samo riječi hvale.

Imati troje djece ponekad je dosita izazov, ali mi se ne žalimo jer to je bio naš odabir, naša želja. Sretna sam što se realiziraju mjere koje roditeljima s više djece idu na ruku – istaknula je Karmen.

Kako bi roditelji ostvarili pravo na subvenciju potrebno je u gradsku upravu donijeti ispunjeni obrazac i traženu dokumentaciju. Također, traženi dokumenti skenirani se mogu poslati na mail jelena.horvat@koprivnica.hr.

Važno je za istaknuti kako je Grad Koprivnica 2018. godine donio odluku o sufinanciranju 50 posto boravka drugog djeteta u vrtiću ili kod dadilja. Navedenu mjeru koristi 150 djece. Roditelji s više djece ostvaruju i pogodnost prilikom korištenja školske kuhinje. Zahvaljujući ovoj mjeri 250 djece ostvaruje subvenciju korištenja školske kuhinje.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice