HR EN

Grad Koprivnica

CRVENI KRIŽ - GODIŠNJA SKUPŠTINA

Skupština GDCK Koprivnica – U izazovnim vremenima zajedničkim trudom uspjeli ostvariti odlične rezultate

Članovi Skupštine Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica na sjednici održanoj u utorak, 22. ožujka 2022. godine jednoglasno su usvojili izvještaj o radu i financijsko izvješće za 2021., kao i izvješće Nadzornog odbora i revizijski uvid GDCK Koprivnica za prošlu godinu.

Izvješće o radu podnijela je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev. Pobrajajući mnogobrojne aktivnosti izdvojila je da, zahvaljujući dobrovoljnim darivateljima krvi, ponovno postižemo odlične rezultate. Iako je zbog pandemije koronavirusa bilo mnogo teže organizirati akcije DDK, Koprivnica je ostala na drugom mjestu u Hrvatskoj.

 Tijekom prošle godine prikupili smo 5486 doza krvi, što je u prosjeku 10,86 darivanja na 100 stanovnika. Iako su količine dragocjene tekućine smanjene, ostali smo drugi u Hrvatskoj. Pri tom je svakako najvažnije što uspijevamo održati naše akcije, ustvrdila je ravnateljica Adela Sočev.

Predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Vjekoslav Štimac na sjednici se osvrnuo na brojne izazove s kojima se društvo u posljednjih nekoliko godina susreće.

Uz redovni rad društva, koji uključuje organiziranje akcija dobrovoljnog darivanja krvi, tečajeve prve pomoći, pripremu obroka u Pučkoj kuhinji, vođenje Socijalne samoposluge i još brojne poslove, stalno imamo neke izvanredne situacije. Jedna krizna situacija dolazi za drugom, a sad je došla nova. Zaista stalno imamo posla i imamo se gdje dokazivati, rekao je predsjednik Vjekoslav Štimac.

Uz članove Skupštine GDCK Koprivnica, na sjednicu je došao i gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić. U obraćanju okupljenima ustvrdio je da se u proteklih pet godina uistinu pokazalo kolika je snaga i važnost koprivničkog Crvenog križa te na tome zahvalio vodstvu, djelatnicima i brojnim volonterima.

Zahvaljujući svima vama možemo reći da imamo odlično Gradsko društvo Crvenog križa, po rezultatima koje zajedničkim trudom i zalaganjem ostvarujete možda jedno od najboljih u Hrvatskoj. Drago mi je da smo partneri u mnogim projektima, pri čemu svakako vrijedi istaknuti izgradnju novog centra. Uopće ne sumnjam da će, uz kvalitetu kakvu svi zajedno imate, novi centar podići djelovanje koprivničkog Crvenog križa na jednu novu razinu, ustvrdio je Mišel Jakšić.

Uz usvajanje lanjskih izvješća, Skupština je bila prilika i za iznošenje aktualnosti iz redovnog rada GDCK Koprivnica te dogovore za aktivnosti za koje se nadamo da će se nakon dvije pandemijske godine nastaviti.

Tekst: GD Crvenog križa Koprivnica

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice