HR EN

Grad Koprivnica

Školsko sportska dvorana “Josip Samaržija – Bepo”, novi je naziv sportske dvorane Gimnazije

Danas, u subotu 28. kolovoza, održana je prigodna svečanost imenovanja Sportske dvorane Gimnazije „Fran Galović“ u Školsko sportska dvorana „Josip Samaržija – Bepo“. Ovime je odana počast profesoru Samaržiji, koprivničkom sportskom znalcu i rukometnom treneru, osvajaču brojnih europskih, svjetskih i olimpijskih medalja, koji je ostavio veliki trag u svijetu ženskog rukometa.

Inicijativa za preimenovanje dvorane stigla je od strane Rukometnog saveza Koprivničko-križevačke županije koju su potvrdili gradski vijećnici na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

Svečanosti je prisustvovao gradonačelnik Mišel Jakšić koji se zahvalio cijeloj obitelji Samaržija, supruzi Bepa Ani i sinovima Albinu i Leu te Hrvatskom rukometnom savezu na podršci ove inicijative i daljnjeg razvoja rukometa u našoj županiji, a prema napravljenoj studiji za razdoblje od 2021. do 2025. godine.

„Neka ovo današnje događanje, spomen svih rezultata profesora Samaržije, koje nam je ostavio u temeljima, bude jedna snažna emocija, zanos i nada daljnjeg razvijanja i građenja rukometa i sporta općenito u budućim vremenima. U konačnici, to dugujemo i obitelji Samaržija te naravno, samom Bepu“, rekao je gradonačelnik Jakšić.

Nakon otkrivanja natpisa novog imena sportske dvorane, okupljenima se obratio sin Leo.

„ Jednom riječju možemo opisati ovo danas, a to je ponos. Svi vi koji pamtite tatu ili Bepa možete znati dvije stvari o njemu. Bio je izuzetno brižan prema obitelji, a sportska dvorana u pravom smislu riječi bila je njegov drugi dom. Upravo zato mislimo da ne postoji bolje mjesto koje treba nositi njegovo ime od ove naše sportske dvorane. Neka njegovo ime svima koji ga pamte, ali i drugim generacijama koje tek dolaze, postane simbol kako se mukotrpno radi i stvara u svom gradu“, kazao je Bepov sin Leo te se još jednom zahvalio svima što su njega i njegovu obitelj učinili ponosnima i sretnima.

Uz gradonačelnika Mišela Jakšića i obitelj Samaržija, današnjoj su svečanosti prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac, predsjednik županijskog rukometnog saveza Zlatko Blažeković, predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanko Lovković,  predsjednica Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice Jasmina Stričević kao i prva ekipa RK Podravka Vegeta, RK Koprivnica i mnogi drugi.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice