HR EN

Grad Koprivnica

Senzorna projekcija animirane komedije Wall-E u kinu Velebit

Pod motom “kino za sve i dostupno svima”, u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom, kino Velebit nastavlja  s programom senzornih projekcija koje poštuju dječju senzibilnost i različitost.

Sljedeća senzorna projekcija na rasporedu je 16. listopada (subota) u 11:00 sati, a prikazivat će se animirana komedija “Wall-E”, priča  o odlučnom malom robotu koji nakon stotina godina samoće upozna ljubav. Radnja ovog animiranog  filma smještena  je u budućnost, kada je ljudski rod napustio Zemlju zbog pretjerane količine smeća.

Koncept senzornih projekcija pokrenule su 2016. godine Eva Brlek, stručnjakinja u području edukacijske rehabilitacije i psihoterapije i Sandra Malenica, profesorica kroatistike i komparativne književnosti.

Na senzornim projekcijama djeca mogu šetati, kretati se, donijeti svoju omiljenu igračku ili dekicu, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, nastavnika, prijatelja, baka, djedova, a one im omogućuju i djeci sa senzornim poremećajima da s roditeljima odlaze u kino, ali i brojnoj drugoj djeci kojoj ne odgovaraju zamračena kina, preglasni zvuk i sadržaj upitne kvalitete i poruka.

S obzirom na pandemiju i na konstantno rastući broj djece s poteškoćama u vidu mentalnog zdravlja, važnost ovog projekta još je i veća, jer omogućava integraciju sve djece, bez obzira na domenu odstupanja. Kino postaje terapijsko mjesto, a film i okruženje koje je modulirano tako da bude senzorno optimalno predstavlja značajan preventivni faktor.

Senzorna projekcija održat će se u kinu Velebit 16. listopada  2021. u 11:00 sati, a prijave za dolazak na projekciju je potrebno poslati na mail info@pou-kop.hr. Ulaz je besplatan. Projekcija će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera, stoga je broj ulaznica ograničen.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice