HR EN

Grad Koprivnica

Semafor – predstava povodom Svjetskog dana Jaja

Dvorana „Domoljub“

13. listopada 2023. (petak) u 16:00 sati

Svoje besplatne ulaznice možete podići u Domoljubu radnim danom od 13:00 do 17:00 sati ili rezervirati na broj telefona 222-390 te na email kultura@pou-kop.hr.

Kako bismo vam omogućili brži ulazak u dvoranu „Domoljub“, molimo da rezervirane ulaznice podignete 24 sata prije održavanja predstave.

FESTIVAL JAJE

Predstava SEMAFOR

Povodom obilježavanja Svjetskog dana Jaja, Hartmann d.o.o., u sutradnji s Kazalištem Oberon, ove godine organizira deveti po redu kazališni festival za djecu i mlade.

Svjetski dan jaja proglasila je Međunarodna komisija za jaja (International Egg Commission) i obilježava se svake godine drugog petka u mjesecu listopadu.

Festival Jaje se ove godine održava 13. i 14. listopada. Više o festivalu možete pročitati na plakatu.

Produkcija: Gradsko kazalište Zorin dom, Karlovac

Tekst: Petra Cicvarić

Redatelj: Peđa Gvozdić

Asistentica redatelja i scenski pokret: Maja Huber

Autor glazbe: Damir Šimunović

Scenograf: Ivan Botički

Izrada scenografije: Davor Trupac

Kostimografija: Morana Petrović

Igraju: Andro Damiš (Vigo Tolić), Ana Šantar (Mila Tolić), Petra Cicvarić (Tihana Tolić),  Peđa Gvozdić (Josip Tolić), Vanja Gvozdić (terapeut Igor), Nino Pavleković (policajac Tarabić, nasilnik), Nikola Nedić (Goggy, Juka, policajac Jukić), Lovorka Trdin (Laura)

Trajanje: 1 sat i 25 minuta

Uzrast: 9+

O predstavi: Ovo je priča o raspadanju  i sastavljanju jedne obitelji koja saznaje kako jedan njihov član, najmlađi sin Vigo, ima poremećaj u spektru autizma. Cijelu priču ispričat će vam Vigova sestra Mila i to u policijskoj stanici, ali zašto se Mila nalazi upravo tamo, saznat ćete sami.

Ova predstava želi publiku uvući u Vigov svijet, pokazati gledateljima što se događa tom mladiću u glavi, zašto reagira na sebi svojstven način te zašto mu je tako teško prilagoditi se društvenim normama. Ovom predstavom želimo na topao način maknuti stigmu s autizma te pokazati zašto svi trebamo njegovati ono nešto drugačije u sebi.

Predstava je nastala u suradnji sa Udrugom Frendofon koja se bavi inkluzijom djece i mladih s teškoćama u razvoju organiziranjem inkluzivnih evenata kojima se želi educirati, upoznati i pokazati društvu u cjelini kako prihvatiti “različitosti” sa svim njihovim potencijalima i teškoćama.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice