Šahisti OŠ „Antun N. Gostovinski“  pobjednici na poluzavršnom natjecanju Državnog prvenstva ŠSD RH


Objavljeno: 20.03.2017 — Pregledano: 516 puta

Dana 15. ožujka 2017. godine učenici Osnovne škole „Anutn N. Gostovinski“  Emanuel Bunić (3.b), Jan Horčička (3.b), Matej Zadro (4.b), Josip Koštić (5.c) i Lovro Klobučar (7.b) osvojili su naslov pobjednika na poluzavršnom natjecanju Državnog prvenstva ŠSD Republike Hrvatske u šahu te se plasirali među 6 najboljih škola u Hrvatskoj koji će se boriti za naslov Državnog prvaka od 26. do 28. travnja 2017. godine u Poreču.

U izrazito neizvjesnoj borbi, gdje su sve ekipe nakon 2 kola bile u potpunosti izjednačene, ekipa  OŠ „Antun N. Gostovinski“ i OŠ „Antuna i Ivana Kukuljevića“ iz Varaždinskih toplica u zadnjem kolu pobjedile su sa 2,5 : 1,5 te se još jednom izjednačuju u borbi za 1. mjesto. Na kraju sve se svelo da je kriterij pobjeda na prvoj ploči na kojoj je igrao Matej Zadro koji je ostvario 2 pobjede i remi te čime je ostvario za 0,5 boda bolji rezultat od učenika iz Varaždinskih toplica. Tako su koprivnički učenici, koji su ujedno bili i najmlađa ekipa natjecanja, zasluženo postali regionalni prvaci i objeručke sa smiješkom ugrabili karte za put u Poreč.

Više informacija o samom natjecanju na stranicama Hrvatskog školskog sportskog saveza: http://skolski-sport.hr/index.php/2017/03/17/poluzavrsno-natjecanje-dp-ssd-sahu-20162017-godina/