HR EN

Grad Koprivnica

Riješen problem dostupnosti pozornice Domoljuba osobama sa smanjenom pokretljivošću

Prosinac u dvorani Domoljub ove je godine potpuno drukčiji od svih dosadašnjih. Uslijed pandemije koronavirusa i velikog broja zaraženih, programi su u dvorani obustavljeni, ali su zato upravo u tijeku radovi na ugradnji vertikalno-podizne platforme za pristup pozornici osobama s invaliditetom, odnosno osobama sa smanjenom pokretljivošću. U obilasku platforme danas je bio gradonačelnik Mišel Jakšić uz kojeg je bila i ravnateljica koprivničkog Pučkog otvorenog učilišta Maja Holek.

Idejno rješenje napravljeno je još 2015. godine, ishođeno je odobrenje konzervatora Ministarstva kulture te se intenzivno tražila mogućnost financiranja iz drugih izvora. S obzirom na nemogućnost javljanja na neke natječaje, te odbijanje financiranja ovog projekta na drugima, Pučko otvoreno učilište Koprivnica je u dogovoru sa svojim osnivačem, Gradom Koprivnicom, odlučilo provesti ovu investiciju kako bi konačno dvorana Domoljub imala riješen problem dostupnosti pozornice osobama sa smanjenom pokretljivošću, što je i dio Strategije jedinstvene politike za osobe s invaliditetom Grada Koprivnice od 2016. do 2020. godine.

Ovom investicijom u vrijednosti 104.000,00 kuna (iznos u koji je uključen PDV), dvorana Domoljub postala je jedina dvorana u Koprivnici koja ima pristup pozornici za osobe s invaliditetom, odnosno za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Krajem 2019. godine izrađena je i projektna dokumentacija za ugradnju lifta te za pristupnu rampu i nadstrešnicu zgrade na Trgu bana Josipa Jelačića 6 te je prijavljeno na natječaj Ministarstva branitelja, no s obzirom na ovogodišnju situaciju, rezultati nisu objavljeni.

POU Koprivnica trudi se provoditi inkluziju osoba s invaliditetom te je organiziralo i radionice za odgajatelje i učitelje vezano za pristup učenicima s poteškoćama u razvoju, provodi dva verificirana programa (pomoćnik u nastavi u radu s učenicima s teškoćama te asistent osobama s intelektualnim teškoćama u organiziranom stanovanju), program edukacije stručnog komunikacijskog posrednika, a jedno je od rijetkih u Hrvatskoj koje je u svoje kino uvelo senzorne projekcije za djecu sa senzornim poteškoćama.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice