HR EN

Grad Koprivnica

Obilazak radova na revitalizaciji parka

Revitalizacija parka na Trgu kralja Krešimira – posađeno 19 novih stabala

Na Trgu kralja Krešimira je započela sadnja zelenila, stabala i ukrasnog grmlja te cvjetnica. Zaposlenici Komunalca počeli su sa formiranjem drvoreda stupolikim grabom i cvjetnim grmovima suručice, a revitalizacija parka nastavlja se u sljedećih nekoliko dana.

Radove je danas 11. ožujka obišao gradonačelnik Mišel Jakšić.

Nakon bojnih upita i prijedloga koje smo primili od samih stanara s Trga kralja Krešimira, ali i nakon analize stručnjaka koji se bave hortikulturom i uređenjem te očuvanjem okoliša pokrenuli smo proces revitalizacije parka. Posađeno će biti 19 novih stabala i novo ukrasno bilje, obnovit će se drvena igrala, postaviti nove klupe i stol te golovi. Ponosni smo na ovaj projekt koji smo proveli zajedno s našim sugrađankama i sugrađanima – istaknuo je gradonačelnik Jakšić te napomenuo kako se posebno veseli druženju i igri mladih u revitaliziranom parku.

Kod izrade idejnog plana uređenja parka posebno se vodilo računa o važnosti ovakvog zelenog prostora. Naime, riječ je o prostoru u kojem boravi velik broj ljudi jer se nalazi unutar kvarta s puno stambenih zgrada, a samim time mora biti reprezentativan, ugodan za boravak te atraktivan u svim godišnjim dobima. Biljke su pomno birane kako bi stanarima ovog kvarta pridonijele boljoj kvaliteti života. Također, posebna briga vodila se i o sigurnosti djece koja borave u parku.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice