HR EN

Grad Koprivnica

Projekt Revitalize

Rekonstruiran podrumski prostor zgrade Muzeja

U sklopu projekta ReVITAlize“ obnovljen je podrumski prostor zgrade Muzeja grada Koprivnice. Danas su radove obišli Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, Robert Čimin, ravnatelj muzeja grada Koprivnice i Mirko Patrčević, direktor coARta.

Zahvaljujući projektu u funkciju će biti stavljene prostorije koje su svih ovih desetljeća bile nekorištene. Učinili smo dobar posao jer dva mjeseca nakon što je posao obavljen ne osjeti se ustajalost. Ove prostorije će se trenutno koristiti za stalni izlagački prostor na temu tradicijskog vinogradarstva i pučke pobožnosti. Prostor će se u narednom periodu opremiti namještajem i audiovizualnim opremom – objasnio je Robert Čimin, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice.

Ukupna vrijednost trenutno izvedenih radova je nešto više od 1,8 milijuna kuna s PDV-om.

Odradili smo radove na sanaciji vlage i rekonstrukciji podrumskog dijela zgrade. Sanacija vlage bila je ključna za ovu zgradu. Također, morali smo spuštati temelje kako bi u funkciju stavili prostor podruma. Odrađena je i priprema za daljnje radove koji će se izvoditi. U potpunosti su rekonstruirane stepenice ulaza u podrum – objasnio je Mirko Patrčević te naglasio kako su u prostoru postavljene i potpuno nove instalacije.

Glavni korisnik projekta je Grad Koprivnica, a projektni partneri su Muzej grada Koprivnice i Mađarsko kulturno neprofitno društvo regije Mura. Ukupna vrijednost cjelokupnog projekta je gotovo 7,5 milijuna kuna.

Ovom smo obnovom dobili reprezentativan muzejski prostor te se pokazalo koliko je ovo ulaganje bilo važno i koliko nam je dobroga donijelo, jer puno toga se riješilo i za neke buduće investicije. Pokazali smo da znamo čuvati baštinu i da imamo visoki kapacitet za povlačenje europskih sredstava – kazao je Mišel Jakšić, gradonačelnik.

U okviru projekta financirat će se oprema i tradicionalni postavi predviđeni za izložbe iz područja vinskog folklora. Završen je i postupak jednostavne nabave za nabavu muzejske opreme i namještaja, odabrani izvođač radova je Labor d.o.o. iz Koprivnice.

Projekt „ReVITAlize“ je financiran u okviru Interreg V-A programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. te je usmjeren na revitalizaciju vinskog folklora i brendiranje istog u prekograničnoj regiji.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice