Regionalno obilježena 10. godišnjica osnutka Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva


Objavljeno: 22.10.2013 — Pregledano: 40 puta

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva danas je, 21. listopada, obilježila 10. godišnjicu svog osnutka organiziranjem regionalnog događanja pod nazivom “Aktivni u zajednici”. U Domu mladih okupili su se predstavnici organizacija koje su provodile građanske inicijative proteklih 9 godina, a koje je financijski podržala Nacionalna zaklada, bilo izravno ili putem partnerskih regionalnih zaklada.

Ovom se prigodom, u sklopu Europske godine građana, raspravljalo o novim modelima razvoja lokalnih zajednica te na koji način lokalna samouprava može pomoći građanskom aktivizmu. Događanje je zamišljeno kao ciljana rasprava o prioritetima razvoja lokalnih zajednica s prijedlogom mogućih rješenja, koja će na kraju biti objedinjena u dokumentu pod nazivom “Doprinos aktivnih građana”, i koji će biti dostavljen na adrese svih relevantnih institucija u državi s popisom sudionika regionalnih događanja.

Događanju je prisustvovao i zamjenik gradonačelnice, Mišel Jakšić, koji je, uz zamjenika župana, Ivana Pala i Darka Ciglera iz programa JAKO, održao uvodni govor dobrodošlice. Zamjenik gradonačelnice istaknuo je kako Grad Koprivnica izuzetno cijeni napore i angažman udruga, te kako se nada da će zajedničkom, još boljom suradnjom, od Koprivnice napraviti grad po mjeri svih građana.