HR EN

Grad Koprivnica

Redom kneza Domagoja s ogrlicom posmrtno odlikovan satnik Goran Vrbošić Vrba

Redom kneza Domagoja s ogrlicom, za hrabrost i junaštvo u Domovinskom ratu, posmrtno je od strane predsjednika RH Zorana Milanovića odlikovan satnik Goran Vrbošić Vrba, a koju je na današnjoj svečanoj akademiji, njemu u čast, Goranovoj majci Katici uručio izaslanik predsjednika RH umirovljeni general-pukovnik Slavko Barić.

„Iskazujem veliku zahvalnost Goranovoj majci Katici, iz koje je crpio i svoju ljubav i svoju hrabrost i svoju želju da pomogne, i u važnom trenutku za Republiku Hrvatsku krene u jedan put neizvjesnosti. Međutim, sa jasnim ciljem, a to je prije svega sloboda za hrvatski narod“, rekao je između ostalog u emotivnom govoru Barić.

Veliku čast što sudjeluje u ovako važnom i posebnom trenutku, u svojem je govoru iskazao gradonačelnik Mišel Jakšić, osvrnuvši se pritom na veliku količinu ljubavi i emocije koja je strujala koprivničkom srednjoškolskom dvoranom prilikom jučerašnjeg koncerta Klape hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj i Jazz orkestra HV-a

„U svakom trenutku kad se spomenulo Goranovo ime, sve nas obuzeo je jedan poseban osjećaj ponosa i sreće. Time smo svi pokazali koliko smo emotivan i energičan grad. Upravo ta emocija najbolje govori priču o našoj Koprivnici, gdje je Goran doista zaslužio jedno visoko i počasno mjesto“, rekao je gradonačelnik Jakšić te zaključio: „Dok je spomena na Gorana, siguran sam da će u Koprivnici biti muškog i ženskog rukometa, a to je najveća poruka koja može biti“, zaključio je gradonačelnik Jakšić.

„Osjećam dvije vrste emocije. Tuge, na sjećanje na Gorana. Radosti i ponosa jer se punih 30 godina održava turnir u njegovo ime, jedan od rijetkih u našoj zemlji s tako dugom tradicijom. Isto tako, to je poruka mladima da se samo ljubavlju i hrabrošću mogu stvarati nove vrijednosti u životu“, kazao je zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Riječima zahvale i podrške okupljenima se obratio i izaslanik predsjednika Vlade RH državni tajnik Tomislav Družak, dok su akademiji prisustvovali i izaslanik ministra obrane državni tajnik Branko Hrg, izaslanica Ministarstva hrvatskih branitelja voditeljica Područnog odjela Koprivnica Tatjana Mihaldinec, brigadni general Dražen Ressler, načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke Dragutin Vurnek, predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH, podružnica Koprivničko-križevačke županije, predstavnici Rukometnog kluba Koprivnica, predstavnici Komunalca i ostali gospodarstvenici.

Tijekom prijepodneva na koprivničkom Gradskom groblju Pri Svetome Duhu, položeni su vijenci i zapaljene svijeće na grob Gorana Vrbošića Vrbe, a uime Grada Koprivnice vijenac je položila zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice