HR EN

Grad Koprivnica

Rajnski rizling Dalibora Jagića i ove godine nosi titulu gradonačelnikovog vina

U organizaciji Udruge vinogradara i voćara koprivničkog kraja „Fran Galović“, a pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice, danas je održana 15. izložba vina podravskog kraja.

Šampion izložbe je Pinot bijeli proizvođača Tomice Blažeka. Gradonačelnikovo vino je Rajnski rizling Dalibora Jagića. Najbolji vinogradar hobist je Mario Habijanec s pet zlata od pet dostavljenih uzoraka.

Čestitke na organizaciji manifestacije i prikupljenom velikom broju izložbenih vina, okupljenim članovima Udruge i mnogobrojnim gostima uputio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

„Stvarno radite lijepi posao što se vidi iz godine u godinu u vašim rezultatima, a što je najvažnije vidi se na sve više mjesta diljem Hrvatske gdje se počinju prihvaćati naša koprivnička i podravska vina. Za to je trebalo puno vremena, ali i vašeg rada i odricanja“, rekao je između ostalog gradonačelnik Jakšić.

Uime Koprivničko-križevačke županije okupljenima se obratio zamjenik župana Ratimir Ljubić, uputivši svim vinarima zahvalu na odličnim i sve kvalitetnijim vinima koje iz godine u godinu prezentiraju na raznim izložbama diljem Hrvatske čime doprinose razvoju vinskog turizma u našem kraju.

Inače, ocjenjivanje vina u sklopu 15. izložbe vina podravskog kraja, održano je 29. travnja 2024. godine u Starigradu u kojem je sudjelovalo sedam certificiranih degustatora. Ukupno su ocijenjena 123 uzorka vina. Od ukupnog broja uzoraka, ocijenjeno je 113 bijelih, 8 crnih i 2 ružičasta vina. Ukupno je bilo zastupljeno 15 bijelih, odnosno 3 crne sorte grožđa.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice