HR EN

Grad Koprivnica

Radne bilježnice

Radne bilježnice osnovce će dočekati na školskim klupama prvog dana škole

Grad Koprivnica i ove školske godine za sve učenike osnovnih škola osigurat će radne bilježnice za obvezne i izborne predmete. Pravo na iste imaju učenici polaznici škola čiji je Grad osnivač i to Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“, Osnovne škole „Braća Radić“, Osnovne škole „Đuro Ester“ i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“. Prvog dana škole potrebne radne bilježnice osnovce će dočekati na njihovim klupama.

Drago mi je da imamo tu financijsku snagu da možemo pomoći roditeljima i učenicima u prvim danima škole kada su troškovi za potrebu školskih potrepština najveći. Tako smo i ove godine uz besplatne bilježnice osigurali i radne bilježnice. Za to je u proračunu osigurano 729 tisuća kuna – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić te napomenuo kako će radne bilježnice biti financirane i učenicima koji žive na području grada Koprivnice, a školu polaze u nekoj od okolnih općina.

Pravo na radne bilježnici ostvaruju i učenici s prebivalištem na području grada Koprivnice, a koji su polaznici osnovnih škola kojima Grad nije osnivač i to pod uvjetom da imaju prijavljeno prebivalište na području grada Koprivnice u trajanju od najmanje šest mjeseci, zatim ako ne postoji dvostruko financiranje troškova nabave radnih bilježnica te ako je utvrđena jednakost ili istoznačnost naslova i nakladnika radne bilježnice u Konačnoj listi odabranih radnih bilježnica osnovne škole koju učenik polazi i računa o isporuci radnih bilježnica. U tu svrhu u Proračunu Grada osigurano je pet tisuća kuna, a kako bi se ostvarilo pravo na financiranje potrebno je podnijeti poseban Zahtjev u Gradu.

izvor fotografije: Glas Podravine

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice