HR EN

Grad Koprivnica

Radionica izrade platnenih vrećica Otisci okoline

Forum udruga nezavisne kulutre – FUNK u subotu 9. studenog organizira grafičku radionicu Otisci okoline na kojoj će se izrađivati unikatne vrećice i marame za kupovinu namirnica, a vodi ju Kristina Pongrac

Grafička radionica Otisci okoline počiva na načelu prenamjene i recikliranja tako da se koriste materijali ali i razmišljanja nađeni in site ili usput na putu do radionice. Polaznici će tradicionalni linorez nadopuniti otiscima predmeta pronađenih oko mjesta održavanja i otisnuti svoje unikatne monotipije. Time se sudionike nastoji senzibiliziratiza pronalaženje kreacije u svakodnevnim predmetima i situacijama i ujedno rekreirati i opuštati u prirodnom okruženju FUNK-a i kampusa.

Grafike će se izrađivati na dostupnom tekstilu (stare majice, otpadni tekstil), a gotov produkt vrećicu i maramu polaznici će moći koristiti za kupovinu namirnica i dr. Linorez će služiti za otisak slogana i poruka: otisci svojom estetikom progovaraju o okolišu kojeg se nastoji ovom akcijom pomoći zaštiti i smanjiti upotrebu plastičnih vrećica.

Radionica će se održati u FUNK-u, u subotu 9. studenog 2019. godine od 9 do 16 sati. Radionica je besplatna i sav materijal je osiguran, iako polaznici mogu donijeti svoje stare majice ili marame ako žele. Broj polaznika je ograničen.

Za prijavu je potrebno poslati ime i prezime, kontakt i dob. Svoju prijavu možete poslati na E-mail adresu: savez.udruga.funk@gmail.com zaključno sa 8.11.2019. godine.

Voditeljica radionice KRISTINA PONGRAC završila je dizajn interijera u Graditeljskoj školi Čakovec i diplomirala primijenjenu umjetnost na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Članica je HDLU-a i HDLU-a Međimurja, uz još nekoliko drugih udruga koje se bave promicanjem ekologije, umjetnosti i kulture. Uz umjetnički izričaj također vodi brojne radionice koje povezuju ekologiju i umjetnost u ZMAG-u (Zelena mreža aktivističkih grupa).

Program sufinanciraju Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice