HR EN

Grad Koprivnica

Rad učenika Osnovne škole Braća Radić proglašen najboljim

Rad učenika Osnovne škole Braća Radić proglašen najboljim

Učenici Osnovne škole „Braća Radić“ Koprivnica sudjelovali su na ekološko-obrazovnom nagradnom natječaju “Od starog novo, za dar od srca” i osvojili prvo mjesto. Polaznici likovne grupe, njih sedmero, pod mentorstvom profesorice likovne kulture Sanje Pakasin, izradili su tijekom studenog lik orašara visokog 1,7 metara. Za izradu Orašara koristili su otpad – stare kante od boje, odbačeni lavor, ostatke kanalizacijskih cijevi, vrata starog ormarića, ostatke umjetnog krzna, navojne šipke, akrilne boje, ljepilo i sitne dekoracije.

Nagradni eko-natječaj pokrenuo je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kako bi uoči nadolazećih blagdana motivirao učenike osnovnih i srednjih škola da osmisle od starih stvari maštovite božićne poklone i ukrase.

Natječaj je podijeljen u tri kategorije, prilagođene trima dobnim skupinama. Učenici OŠ „Braća Radić“ Koprivnica nagrađeni su u kategoriji „Učenici viših razreda osnovnih škola“ (5.-8. razred). Na natječaj je pristiglo nekoliko stotina radova.

Veliko priznanje i bogate nagrade poticaj su učenicama za budući rad i kreativno izražavanje.

Izvor teksta i fotografija: OŠ “Braća Radić”

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice