HR EN

Grad Koprivnica

Pučko otvoreno učilište Koprivnica i Dječji vrtić „Tratinčica“ domaćini su treninga u okviru Erasmus + projekta „Chain experiment in preschool“

Pučko otvoreno učilište Koprivnica i Dječji vrtić „Tratinčica“ od 20. do 24. siječnja 2020. domaćini su LTT (Learning Teaching Training) projektne aktivnosti, koja se održava u Domu mladih u Koprivnici. Šest ekipa od šest članova – predstavnika partnera iz Poljske, Slovenije, Italije i domaćina, izrađivat će lančani pokus pod mentorstvom predstavnika koordinatora projekta Ljudske univerze Jesenice, Katarine Bertoncelj. Gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić prilikom obilaska sudionika u projektu, izrazio je zadovoljstvo zbog ovakvog vida međugeneracijske  suradnje i solidarnosti.

  • Zahvalio bih se prije svega našim ravnateljicama Maji Holek i Idi Šipek što su uspjele organizirati ovaj projekt u Koprivnici i da svi zajedno napravimo jednu lijepu priču što se tiče međugeneracijske solidarnosti na praktičnim zadacima – , rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić .

Pučko otvoreno učilište Koprivnica i Dječji vrtić „Tratinčica“ partneri su u europskom projektu „Chain experiment in preschool“, koji je odobren u okviru programa Erasmus+ KA2 i provodi se s partnerima iz Slovenije, Poljske i Italije. Glavni cilj projekta je povezivanje obrazovanja odraslih i predškolskog obrazovanja (vrtići) radi jačanja multigeneracijske suradnje kroz dijeljenje ideja, praksi i metoda u provedbi lančanog pokusa u vrtićima. Sudjelujući u lančanom pokusu, djeca razvijaju ključnu tehnološko-znanstvenu kompetenciju i interes za tehnička zanimanja.

Dosad su u projektu već održane tri LTT aktivnosti, i to u Sloveniji (Trbovlje), Italiji (Avezzano) i Poljskoj (Gdansk). Nakon Koprivnice će se u svibnju ove godine održati posljednja LTT aktivnost u Jesenicama u Sloveniji, a u mjesecu završetka projekta, u rujnu ove godine, Pučko otvoreno učilište Koprivnica i Dječji vrtić „Tratinčica“ će biti domaćini posljednjeg projektnog sastanka.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice