HR EN

Grad Koprivnica

Prva Skupština koprivničkog Crvenog križa na novoj adresi

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica održalo je u utorak, 19. prosinca 2023. godine redovitu sjednicu Skupštine. Uz osvrt na proteklu godinu, glavne točke dnevnog reda bile su plan rada i financijski plani za 2024. te izmjene Statuta GDCK Koprivnica i to ponajprije zbog promjene adrese sjedišta. Nova zgrada otvorena je prije šest mjeseci, a sada se i formalno iz Ulice braće Radić 7 sjedište koprivničkog Crvenog križa seli u Herešinsku 33.

U obraćanju okupljenima ravnateljica Adela Sočev sumirala je proteklu i iznijela plan rada za iduću godinu, naglasivši pri tom ponos i zadovoljstvo.

“Ove godine smo uspješno završili tri projekta financirana sredstvima Europske unije i sva tri smo iskoristili u 100 postotnom iznosu te nismo imali neprihvatljivih troškova ni korekcija. Mislimo da je veliki uspjeh i da svi zajedno možemo biti ponosni. Gradnja ove zgrade provedena je kroz projekt Centar za pomoć u kući s ugovorenih 15 milijuna kuna, projekt Volonter penzioner je bio 2 milijuna kuna, Koprivnička banka hrane pola milijuna što je ukupno 17 i pol milijuna kuna odnosno 2,3 milijuna eura”, rekla je ravnateljica Adela Sočev.

Uz nastavak redovitih djelatnosti u 2024. je u planu provedba programa Podravski humanitarci, očekuju se rezultati nekoliko važnih natječaja poput onoga za projekt Zaželi kojim se planira zapošljavanje 26 gerontodomaćica, a prijavljivat će se i novi projekti. Uz zahvalu suradnicima i volonterima na potpori, ravnateljica Adela Sočev zahvalila se Gradu Koprivnici na zemljištu na kojem je izgrađena zgrada i kontinuiranoj potporu te je gradonačelniku i saborskom zastupniku Mišelu Jakšiću uručila zahvalnicu GDCK Koprivnica. Gradonačelnik Jakšić je ustvrdio da je zaista lijepo u novim prostorima te je istaknuo ponos na koprivnički Crveni križ.

“Ponosni smo na vas i zaista mnogo značite našoj lokalnoj zajednici. U svojem radu pomičete granice, dajete mnogo truda i srca pa su onda i rezultati takvi. Drago mi je da se niz pozitivnih i dobrih stvari u godini kad Crveni križ slavi važne obljetnice ogleda kroz ove nove prostore. Ravnateljica Sočev, predsjednik Štimac, svi suradnici i volonteri podmetnuli su leđa te u zanimljivim i specifičnim vremenima, kad nije lako graditi i voditi velike investicije, uspjeli su sve dovesti do sjajnog završetka na koji svi zajedno možemo biti ponosni”, ustvrdio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

U novoj zgradi, koja je veliki iskorak u životu koprivničkog Crvenog križa, na sjednici Skupštine je zahvalio svima na suradnji u protekloj i poželio sve najbolje u novoj godini predsjednik GDCK Koprivnica Vjekoslav Štimac, dok je potpredsjednica dr. Ljiljana Šajatović Ivanković izrazila zadovoljstvo porastom davalaštva krvi. Okupljenima se obratio i član Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa dr. Dražen Sačer, bivši dugogodišnji predsjednik GDCK Koprivnica, istaknuvši da je godina doista bila posebna.

“Ova nova kuća, novi dom koprivničkog Crvenog križa je čudo. Zaposleno je samo 11 osoba i vidi se da je rad uistinu timski, jer radite važne i značajne stvari”, rekao je dr. Dražen Sačer.

Članovi Skupštine Gradskog društva Crvenog križa Koprivnice jednoglasno su prihvatili sva izvješća za ovu i planove za sljedeću godinu, pohvalili rad GDCK Koprivnica te se nakon sjednice družili u ugodnoj atmosferi u novoj zgradi u Herešinskoj 33.

Izvor: GDCK Koprivnica

Foto: Grad Koprivnica

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice