Promocija slikovnice „Eko pustolovina“


Objavljeno: 16.11.2011 — Pregledano: 596 puta

U utorak, 15. studenog 2011. godine u OŠ „Đuro Ester“ održana je svečana promocija slikovnice pod nazivom „Eko pustolovina“. Slikovnica je nastala u sklopu Europskog Projekta U4energy koji je pokrenut na inicijativu Europske komisije s ciljem promoviranja štednje energije u cijeloj Europi, a u koji se uključila i Osnovna škola „Đuro Ester“ na prijedlog Grada Koprivnice.                                                                          

Na promociji slikovnice pored predstavnika škole prisustvovali su  gradonačelnik Grada Koprivnice Zvonimir Mršić,  Boris Vampula iz AZOO i nacionalni promotor projekta U4energy, Ivan Šimić i Boris Kuharić iz Agencije REA Sjever, Ankica Nježić , pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Koprivnice, Branimir Dolenec, ilustrator i  Jasna Slukić iz Radio Drave, medijski pokrovitelji Projekta. 

Učenici Novinarske grupe, autori slikovnice: Tea Škoda, Patricia Kučan, Marko Papac, Lucija Madunić s voditeljicom grupe Sanjom Kapusta predstavili su svoj rad na slikovnici tijekom projekta, a nakon predstavljanja uručene su im Zahvalnice.

Kao nacionalni pobjednici, voditeljica projekta Tomislava Kraljić koja je sa učenicom Patricijom Cikuš prisustvovala uručenju nagrade u Napulju predstavila je ukratko projekt i najavila još jedno značajno sudjelovanje – Nagradnu ceremoniju koja će se održati 22. studenog 2011. godine u Brusselsu.