HR EN

Grad Koprivnica

Projektom ReVITAlize započinje energetska obnova zgrade Muzeja grada Koprivnice

Projektom ReVITAlize započinje energetska obnova zgrade Muzeja grada Koprivnice

U sklopu projekta „ReVITAlize“ danas 15. veljače u Galeriji Mijo Kovačić potpisan je Ugovor kojim su obuhvaćeni radovi na sanaciji vlage i rekonstrukcije podruma Muzeja grada Koprivnice. Vrijednost planiranih radova je 1.831.176,00 kuna. Temeljem provedenog postupka javne nabave za izvođača je izabrana tvrtka coARt d.o.o. iz Koprivnice.

Ugovor je ispred Grada Koprivnice potpisao gradonačelnik Mišel Jakšić, a ispred tvrtke coARt direktor Mirko Patrčević.

Projektom je omogućena energetska obnova zgrade, a ono što je lijepi dodatak je da će i podrum muzeja dobiti novi izgleda i novu kvalitetu u promicanju tradicije naših krajeva – istaknuo je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Gradonačelnika je prilikom obraćanja posebno naglasio značaj projekata financiranih iz fondova Europske unije.

Najbolji dokaz da posao radimo dobro je zasigurno je to što je grad Koprivnica kontinuirano u top 10 gradova po povlačenju europskih sredstava – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Potpisanim ugovorom planirano izvođenje radova obnove zgrade u dvije faze.

Prva faza su građevinski radovi izvan objekta koji se odnose na izradu drenažnog sustava i pripadajućih instalacija, dok se druga faza radova odnosi se na unutarnje radove i to uređenje podrumskog prostora gdje će se prostor urediti do konačne funkcije – objasnio je direktor tvrtke coARt Mirko Patrčević.

U sklopu projekta u podrumskom dijelu uspostavit će se stalni muzejski postav na temu sakralnosti i vinogradarstva te će se nabaviti oprema koja će najadekvatnije odgovoriti na potrebe suvremenog muzejskog postava kako bi se razvila atraktivna turistička ponuda.

Ovi radovi zasigurno će biti zamašnjak u obnovi kulturne baštine u prostoru koji imamo, a tiče se cjelovitih zahvata na uređenju i formiranju Muzejskog trga – kazao je ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin te napomenuo kako se trenutno radi i na pokretanju nabave za izradu interpretacijskog plana.

Projekt „ReVITAlize“ je financiran u okviru Interreg V-A programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. te je usmjeren na revitalizaciju vinskog folklora i brendiranje istog u prekograničnoj regiji. Glavni korisnik projekta je Grad Koprivnica, a projektni partneri su Muzej grada Koprivnice i Mađarsko kulturno neprofitno društvo regije Mura. Ukupna vrijednost istog je gotovo 7,5 milijuna kuna.

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice