Projekt „Terapijskim jahanjem do osmijeha djece“ nastavljamo dalje!


Objavljeno: 17.07.2017 — Pregledano: 511 puta

Projekt „Terapijskim jahanjem do osmijeha djece“ koji se provodi za djecu s teškoćama u razvoju, članove Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“ započeo je u travnju ove godine, a prva tri mjeseca provođenja projekta sufinancirana su od humanitarne akcije „Darujmo osmijeh Laticama“ koju je organizirala Udruga Latice.

Daljnji nastavak projekta u srpnju i kolovozu sufinanciran je od strane Grada Koprivnice putem „Javnog poziva za sufinanciranje programa/projekata udruga građana iz Proračuna Grada Koprivnice za 2017. godinu“.

U sklopu ovog projekta u prva 3 mjeseca provedbe realizirano je 157 terapija na konju te je odrađeno 170 volonterskih sati.

Terapije se provode 5 dana u tjednu za 20-tero djece, osim u slučaju blagdana i loših vremenskih prilika kad smo primorani odgoditi terapije zbog nedostatka zatvorene jahaone.

Na terapijama mali jahači redovito pjevaju, pričaju priče, našoj dragoj kobili Cami poklone mrkvu i jabuku ili jednostavno dobijemo najiskreniji, najtopliji zagrljaj koji možete zamisliti. Motivacija za daljnji naš rad je svaki napredak naših jahača i u konačnici osmijeh na licima djece, roditelja, svih nas. – poručili su iz Udruge.

Osim pozitivnih učinaka na mišićno-koštani sustav, terapijsko jahanje pozitivno djeluje i na razvijanje osjećaja zadovoljstva i samopouzdanja, razvijanje strpljenja, poboljšanje koncentracije, razvijanje emocionalne inteligencije i socijalizacije. sklapanje prijateljstava, ali i razvijanja poštovanja i ljubavi prema životinjama i prirodi.

Cilj ovog projekta je podizanje općeg zdravstvenog stanja i kvalitete života djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom uz angažman: voditelja jahanja za osobe s invaliditetom, roditelja, volontera, udruge civilnog društva i lokalne zajednice.