Objavljeno: 11.06.2014.
U Koprivnici će od 14. do 28. lipnja boraviti 10 studenata i troje profesora Arizona State University koji će u suradnji s Gradom Koprivnicom i Podravkom raditi na studijskom projektu pod nazivom „Održiva poljoprivreda i proizvodnja hrane“.
Studijski projekt u Koprivnici vodit će prof. dr. Paul Hirt uz još dvoje istaknutih znanstvenika na području istraživanja održive poljoprivrede: Greg Peterson-istaknuti stručnjak za urbanu poljoprivredu i Katie Thompson, asistentica na Sveučilištu u Arizoni. Sudionici su doktorandi na Sveučilištu u Arizoni koji će ovaj projekt uključiti u svoje znanstvene radove. Program uključuje dvotjednu pripremu u Arizoni, boravak u Koprivnici i dovršetak te objavljivanje radova do kraja srpnja.
Cilj projekta je pružiti konkretne smjernice lokalnoj zajednici za budući razvoj poljoprivrede i proizvodnje hrane u našem kraju, u skladu s principima održivog razvoja i prilagođavanja klimatskim promjenama.
Na projektu se očekuje i sudjelovanje Poljoprivredne savjetodavne službe Koprivničko-križevačke županije, lokalnih poljoprivrednih proizvođača prema procjeni lokalnih stručnjaka, Pučkog otvorenog učilišta- Mala poljoprivredna akademija, Udruge Kopriva, zainteresiranih medija te dr. Hrvoja Petrića- inicijatora ove suradnje.
Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica
grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555
IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641
Prijavite se na newsletter Grada Koprivnice. Dovoljna je samo vaša email adresa, a odjaviti se možete u bilo kojem trenutku.