HR EN

Grad Koprivnica

Kampom do jednakosti

Projekt “Kampom do jednakosti” okupio koprivničke mališane i kineziologe

U petak, 26. kolovoza u Gradskoj upravi Grada Koprivnice održana je završna konferencija projekta „Kampom do jednakosti“. Na konferenciji su predstavljene aktivnosti i rezultati ostvareni u periodu provedbe. Nositelj projekta je Grad Koprivnica, a projekt je sufinanciran od strane Zaklade „Hrvatska za djecu“.

Riječ je o projektu u sklopu kojeg su organizirani ljetni i zimski kamp na Bazenima Cerine. Na kampovima je sudjelovalo 40-ero djece u dobi od 6 do 12 godina iz obitelji slabijeg imovinskog statusa s područja grada Koprivnice.

Osmišljen je model kojim je omogućeno besplatno korištenje i kvalitetan boravak te provođenje vremena u sklopu ljetnih i zimskih praznika djeci koja su zbog raznih životnih okolnosti bila uskraćena za ovakvu vrstu programa. Drago mi je što ovim projektom možemo potvrditi izvrsnu suradnju koju imamo s našim Gradskim komunalnim poduzećem Komunalac te Zajednicom sportskih udruga Grada Koprivnice – kazala je Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika te još jednom zahvalila svima koji su radili na realizaciji projekta.

U sklopu održanih aktivnosti kampa djeca su imala priliku okušati se u sportovima s kojima se inače ne susreću, a realizacija aktivnosti ostvarena je zahvaljujući kineziolozima koji djeluju u sklopu Zajednice sportskih udruga Grada Koprivnice.

Ostvarili smo primarni cilj koji smo si postavili, odnosno osigurali smo za djecu koja su slabijeg imovinskog statusa mogućnost sudjelovanja u organiziranim aktivnostima na Bazenima Cerine – kazala je Sonja Šafar, voditeljica Bazena Cerine.

Ukupna vrijednost projekta je 60.795,69 kuna, a iznos koji sufinancira Zaklada je 46.665,99 kuna. Projekt je započeo s provedbom 1. studenoga 2021. godine i traje do 31. kolovoza 2022. godine.

Detalje projekta i projektnih aktivnosti okupljenima su predstavile Maja Hlebar, voditeljica projekata iz Razvojne agencije Sjever DAN te Dalija Škapul, voditeljica aktivnosti koje su se provodile na Bazenima Cerine.

Konferenciji su ispred Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac prisustvovali Nataša Tetec, predsjednica Uprave i Goran Međurečan, član Uprave, prisutni su također bili pročelnici Zdravko Punčikar i Dario Jembrek te ispred Zajednice sportskih udruga Grada Koprivnice Jasmina Stričević, predsjednica.

Sadržaj ovog teksta u isključivoj je odgovornosti Grada Koprivnice i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade „Hrvatska za djecu“.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice