HR EN

Grad Koprivnica

Projekt BOOSTEE-CE (OnePlace platforma) – pozitivan utjecaj na energetsku učinkovitost

Projekt BOOSTEE-CE (CE906) ima za cilj postizanje dugotrajnog pozitivnog utjecaja na energetsku učinkovitost u javnim zgradama kroz svoje aktivnosti na promicanju energetske učinkovitosti, pametnom mjerenju i upravljanju energijom. Da bi se postigao takav cilj partnerstvo je kreiralo web platformu OnePlace na kojoj se rezultati projekta prikupljaju na jasan i ilustrativan način te se prezentiraju stručnjacima i široj javnosti.

OnePlace nudi četiri modula koji predstavljaju različite aspekte energetske učinkovitosti: upravljanje, primjere dobre prakse, energetski učinkovite alate, izvođače i financijske smjernice.

Living Energy tržište promovira relevantne mrežne baze podataka koje pomažu u kretanju među svim vrstama različitih mjera energetske učinkovitosti i elektroničkim uređajima. Baza podataka stručnjaka sadrži za svaku zemlju sudionicu (Austriju, Hrvatsku, Češku, Mađarsku, Italiju, Poljsku i Sloveniju) relevantne informacije o stručnjacima koji provode mjere energetske učinkovitosti i bit će otvorena za kvalificirane izvođače koji žele uložiti u energetsku učinkovitost.

3D sustav upravljanja energijom (3D EMS) je preglednik webGIS-a koji svojim korisnicima omogućuje navigaciju u 3D gradskom okruženju, odabir zgrade i dobivanje podataka povezanih s energijom, kao što su energetski pregled, katastarski/građevinski podaci, toplotne slike itd. 3D EMS nastoji uskladiti različite izvore podataka u jednoj bazi podataka i prikazati ih unutar OnePlace platforme. Glavna prednost 3D EMS-a u odnosu na tradicionalne aplikacije je njegova jednostavnost i intuitivno mrežno rješenje koje građevinski operateri, energetski planeri i zaposlenici lokalnih samouprava mogu koristiti bilo gdje i bez potrebe za posebnom opremom. Partneri na projektu testiraju i potvrđuju 3D EMS u svojim pilot područjima predstavljenim ovdje.

Energetski učinkoviti gradovi omogućavaju razmjenu iskustava i dobrih praksi u sektoru energetske učinkovitosti za tijela javne vlasti, jedinice lokalne samouprave i druge javne aktere; platforma prikuplja niz pristupa i mjera koje su različiti europski gradovi koristili za poboljšanje učinkovitosti i na taj način pomaže gradovima u osmišljavanju učinkovitih urbanih politika i programa energetske učinkovitosti.

Financiranje energetske učinkovitosti atraktivan je vizualni prikaz rezultata transnacionalne strategije (financijski plan), primjera najboljih praksi i praktičnih koraka za korištenje resursa na nacionalnoj razini i na razini EU. Modul će pomoći lokalnim vlastima i javnim tijelima u njihovom angažiranju u financiranju energetske učinkovitosti predstavljajući metode financiranja ulaganja u energetsku učinkovitost i prenoseći ih u Planove energetske učinkovitosti regija koje sudjeluju.

Platforma je aktivna i može se vidjeti i koristiti na ovom linku.

U okviru aktivnosti projekta BOOSTEE-CE, treninzi i seminari o funkcijama OnePlace bit će organizirani u prosincu 2019. godine u svim zemljama konzorcija projekta. Redovito posjećujte službenu stranicu projekta i pretplatite se na naš newsletter. Pratite nas i na Facebooku.

Projekt je sufinanciran kroz Program Interreg Središnja Europa, pod prioritetom 2 „Suradnja na strategijama niskog ugljika u središnjoj Europi”, specifičnom cilju “Razvoj i implementacija rješenja za povećanje EE i korištenje obnovljive energije u javnim infrastrukturama”.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice