HR EN

Grad Koprivnica

Obilazak radova aglomeracija - Sigetec

Projekt aglomeracije “Sigetec – Hlebine” vrijedan je 53,5 milijuna kuna – radove je obišao gradonačelnik Mišel Jakšić

Gradonačelnik Mišel Jakšić nastavio je s obilaskom radova koji se provode u sklopu projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Koprivnica“. Danas, 20. kolovoza sa suradnicima je obišao radove koji se provode na području općine Peteranec, u naselju Sigetec.

Kroz aglomeraciju ide oko 20 kilometara nove kanalizacijske mreže na ovom području. Velika je to i značajna investicija. Ponosan sam na sve ono što naše načelnice i načelnici rade u okolnim općinama te sam sretan što ovaj veliki projekt provode Koprivničke vode – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić. 

Osim na području Sigeca, radovi će se obavljati i na području općine Hlebine.

Ovim  projektom „Sigetec – Hlebine“ predviđena je izgradnja gravitacijskih kolektora ukupne duljine 19,2 kilometara, tlačnih cjevovoda ukupne duljine 8,7 kilometara i osam crpnih stanica. Tom infrastrukturom dajemo mogućnost za 700 priključaka na odvodnju. Vrijednost radova je oko 53,5 milijuna kuna. Pozivam sve građane da budu strpljivi za vrijeme izvođenja radova. Svjesni smo da radovi znače prometovanje na drugačiji način, zadiranje u privatne posjede, otežavanje uvjeta ulaska u dvorišta, ali riječ je o važnom infrastrukturnom projektu koji će im znatno poboljšati kvalitetu života – kazala je zamjenica direktora Koprivničkih voda Sandra Sinjeri.

Zadovoljan radovima je i načelnik općine Peteranec Ivan Derdić.

Drago mi je što su gradonačelnik i zamjenica direktora Koprivničkih voda došli provjeriti kojim tempom radovi u Sigecu idu. Mi smo tempom zadovoljni. Molim sve mještane da budu strpljivi jer će im ovaj projekt osigurati standard života koji svaki mještanin zaslužuje – kazao je načelnik Ivan Derdić.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice