HR EN

Grad Koprivnica

Projekt Aglomeracija Koprivnica vrijedan 410 milijuna kuna ide po planu – prvi radovi krajem ljeta

Nakon što je polovicom prosinca prošle godine potpisan Ugovor o Aglomeraciji Koprivnica, projekt vrijedan 410 milijuna kuna ( bez PDV-a ), a koji pokriva područje Grada Koprivnice te općine Drnje, Đelekovec, Hlebine, Peteranec, Rasinja i Koprivnički Bregi , danas je održan radni sastanak predstavnika Gradske uprave, Koprivničkih voda i Komunalca s predstavnicima Hrvatskih voda.

„Dinamika projekta ide prema planu. Nakon završetka projekta dobit ćemo 18 i pol kilometara rekonstruiranih vodovoda, 12 i pol kilometara nove vodovodne mreže te 86 kilometara nove kanalizacijske mreže i 13 kilometara rekonstruirane“, istaknula je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž. Napomenula je kako je uvjerena da će ovaj projekt doprinijeti novoj kvaliteti života, kako u gradu Koprivnici i prigradskim naseljima, tako i životu građana u općinama oko Koprivnice koje su obuhvaćene Aglomeracijom.

Objavljeni su tenderi za upravljanje, promidžbu i vidljivost, tender nadzora je u proceduri e-savjetovanja. Nakon završenih procedura slijedi odabir gospodarskih subjekata koji se jave na natječaj. U najboljem slučaju, prvi radovi mogli bi početi krajem ljeta“, rekla je članica Uprave Koprivničkih voda Sandra Sinjeri.

Održanim radnim sastankom zadovoljan je bio zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić.

Uspjeli smo proći sve otvorene točke, sve stavke koje su pred nama i u kontekstu snimke stanja, i u kontekstu onoga što nam predstoji, na način da vidimo ukoliko postoje neki problemi da ih riješimo jer je i to uloga nas iz Hrvatskih voda, da budemo na usluzi građanima“, rekao je Vukmirić.

Ovom Aglomeracijom, Koprivnica je stavljena u top prioritete, što znači da je od strane Hrvatskih voda najavljena borba da se projekt započne i završi u zadanom roku, zbog same vrijednosti i važnosti za ovaj kraj.

“Moram reći da sam od čelnika Grada dobio svu moguću potporu što se tiče javnih objava koje moraju proći kroz natječaj. Iskreno se nadam da bi tijekom proljeća mogli imati gotov tender za građevinske radove što je i ključna stvar, nakon čega bi krajem ljeta mogli krenuti s prvim radovima“, zaključio je Davor Vukmirić.

Aglomeracija Koprivnica pokazat će sposobnost i uspješnost Grada Koprivnice i Hrvatskih voda da realiziraju najveće i najvažnije projekte u Republici Hrvatskoj koji su dobili povjerenje i veliku većinu financijskih sredstava iz EU fondova.

Radnom sastanku uz zamjenicu gradonačelnika Kseniju Ostriž, zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda Davora Vukmirića, članicu Uprave Koprivničkih voda Sandru Sinjeri, prisustvovali su i predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec, Maja Hleb iz Komunalca, pročelnici Tomislav Golubić i Zdravko Punčikar, predsjednik projektnog povjerenstva Leonard Sekovanić i Alena Vlašić iz Hrvatskih voda.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice