HR EN

Grad Koprivnica

UEFA Playmakers

Program UEFA Playmakers provodit će se u Koprivnici

UEFA Playmakers, paneuropski program za promociju ženskog nogometa nastao u suradnji između Uefe i Disneyja uvodi se u Hrvatsku. Program je namijenjen djevojčicama u dobi od 5 do 8 godina te je prilagođen i onim djevojčicama koje nikada prije nisu igrale nogomet ili sudjelovale u nekom sportu.

Riječ je o programu koji ima jedinstven pristup baziran na znanstvenim istraživanjima Uefe i Sveučilišta Leeds Beckett te je fokusiran na naraciju, glumu, maštu i dječju igru kao glavne elemente u poticanju djevojčica na igranje nogometa i razvijanje motorike te fizičkih vještina.

U Hrvatskoj će se program odvijati kroz 2022. i 2023. godinu te će ukupno biti organizirana četiri izdanja, a prvo izdanje – ono koje kreće u ožujku 2022. godine – pratit će radnju animiranog filma Snježno kraljevstvo 2.

Program će biti održan u čak 30 nogometnih centara u Hrvatskoj kako bi u njemu mogle sudjelovati djevojčice iz svih krajeva Hrvatske – treninzi će se održavati u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku, Dubrovniku, Čakovcu, Ivancu, Karlovcu, Kašteli, Koprivnici, Lepoglavi, Metkoviću, Požegi, Pregradi, Puli, Slavonskom Brodu, Velikoj Gorici, Vinkovcima, Zadru i Županji.

U Koprivnici će se program provoditi pod okriljem Nogometne škole ŽNK Koprivnice, a voditeljica programa biti će Mateja Videc, inače trenerica mlađih uzrasta igračica ŽNK Koprivnice i Ivica Lukač, trener seniorki.

Prvo izdanje programa počinje u ožujku te roditelji već danas mogu prijaviti svoje djevojčice (od 5 do 8 godina) za sudjelovanje u navedenom izdanju putem poveznice. Drugo izdanje počet će u svibnju ove godine, dok će treće i četvrto izdanje biti organizirano na jesen 2022., odnosno proljeće 2023. godine.

Ambasador projekta je proslavljeni hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar.

Izvor informacija: HNS  
Autor fotografije: “Drago Sopta/HNS”

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice