HR EN

Grad Koprivnica

Priznanja, povelje i zahvalnice Hrvatske obrtničke komore za podravsko-prigorske obrtnike

U prostorijama Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, danas je održana je svečanost dodjele priznanja Hrvatske obrtničke komore te dodjela Uvjerenja o usavršavanju polaznicima programa usavršavanja za voditelja za izradu i provedbu EU projekata Obrtničkog učilišta Pouka. Svečanosti su u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren sa zamjenikom Ratimirom Ljubićem te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.

Župan Darko Koren čestitao je svim dobitnicima priznanja i uvjerenja kazavši kako sustavi zahtijevaju lidere, a obrtnici u mnogočemu to uistinu i jesu.

“Za vođenje obrta potrebna su mnoga znanja i vještine i zbilja nije lako uspjeti. Koprivničko-križevačka županija kontinuirano prati rad Komore, daje potporu Obrtničkom učilištu Pouka i kroz razne programe i mjere potiče malo gospodarstvo i poduzetništvo. Treba istaknuti kako u našoj županiji djeluje oko 1450 obrta s više od 5000 zaposlenih koji su ostvarili 1,2 milijardi kuna prihoda u 2019. godini. Kad se uzme u obzir da je to desetina ukupnog prihoda županijskog gospodarstva  jasno je kako je obrtništvo izuzetno važan dio našeg gospodarstva “, naglasio je župan Darko Koren.

Prigodnim riječima prisutnima se obratila i predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić koja je kazala kako su obrtnici uvelike zaslužni  za napredak županijskog gospodarstva.

” Nije lako biti obrtnik jer poslu morate biti posvećeni 24 sata dnevno, no strast koju pokazujete i vrijeme koje odvajate kako bi naš sustav još bolje funkcionirao pokazuje da se problemi mogu nadvladati. Dodjelom ovih priznanja želimo vam zahvaliti na odricanju koje činite, dok su uvjerenja potvrda da se isplati uložiti u obrazovanje. Kroz Pouku je prošlo mnogo kandidata i vjerujem kako ćete znanja koja ste stekli koristiti kako bi se županijsko gospodarstvo još više razvijalo i rezultati bili još bolji” , kazala je Kovačić.

U ime Grada Koprivnice obratila se zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž istaknuvši kako mali obrtnici nose značajan dio gospodarstva Koprivnice i županije.

” U Koprivnici je u 2018. godini prijavljeno 86 novih obrta, dok je prošle godine broj prijavljenih porastao na 133, a samo 50 ih se odjavilo. Vidi se pomak i na tome vam čestitam, posebice na trudu i volji da se dalje obrazujete ” , rekla je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Povelje Hrvatske obrtničke komore dobili su Miroslav Tremski, Lidija Sokač-Huten i Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci. Komorska priznanja dodijeljena su Jasminki Sirovec, Stjepanu Stručiću, Ivici Kolaru, Heleni Hrašćanec i Željki Jajetić Puljko, a zahvalnice Hrvatske obrtničke komore primili su Vjekoslav Mesarov, Mirjana Gabaj, Matija Gašparić, Marko Solar i Stjepan Jagarinec.

Foto: KKŽ

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice