HR EN

Grad Koprivnica

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST Stožera civilne zaštite grada Koprivnice

Stožer civilne zaštite grada Koprivnice, obavještava javnost o relaksaciji mjera vezanih uz trenutnu epidemiološku situaciju u gradu Koprivnici, koje će se provoditi sukladno nacionalnim mjerama, uputama i preporukama, najavljenima od strane Vlade Republike Hrvatske 23.4.2020. godine.

Prva faza počinje u ponedjeljak 27. travnja.

 1. omogućuje se rad svim poslovnim subjektima koji obavljaju djelatnost trgovine, osim onih koji posluju unutar trgovačkog centra
 2. omogućuje se nastavak rada svim poslovnim subjektima koji obavljaju uslužne djelatnosti, osim onih u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima, i to uz poštovanje mjera fizičke udaljenosti (npr. postolar, izrada ključeva, poslovnica turističkih agencija, foto studio…)
 3. uvode se javne gradske i prigradske prijevozne linije
 4. omogućuje se rad knjižnica, muzeja, galerija, antikvarijata i knjižara
 5. omogućuju se treninzi športašica i športaša I. i II. kategorije u pojedinačnim športovima te seniorskim športskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja
 6. omogućuje se provedba državnog stručnog ispita za prioritetne grupe polaznika

Za grad Koprivnicu to znači da gradska Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ ponovo počinje s radom u utorak 28.4.2020., a boravak korisnika u prostoru knjižnice za početak će biti ograničen. Gradski muzej i galerije otvaraju se od ponedjeljka 4.5.2020. godine uvažavajući njihovo radno vrijeme. Sportaši putem svojih klubova dogovoriti će termine korištenja sportskih terena i dvorana s GKP Komunalac d.o.o. kako bi se osigurali najviši mogući standardi zaštite i dezinfekcije prostora te poštivanje važećih mjera i propisa. U narednom tjednu omogućit će se korištenje BICKO sustava javnih bicikala, a prema uputama za korištenje GKP-a Komunalac d.o.o.

Detaljne informacije kako će raditi i funkcionirati pojedine ustanove i poduzeća, upute za korisnike i posjetitelje, kao i radno vrijeme, potražite na njihovim mrežnim stranicama.

Sve aktivnosti građana i poslovnih subjekata trebaju se organizirati i dalje uz pridržavanje tzv. horizontalnih mjera:

 • nastavak svih mjera fizičke udaljenosti, najvišeg higijenskog standarda i dezinfekcije prostora
 • nastavak pridržavanja obveze poslodavaca da osiguraju uvjete rada sukladno epidemiološkim mjerama te omoguće rad od kuće gdje je to moguće, organiziraju sastanke na daljinu i zabrane dolazak na radno mjesto radnicima s tjelesnom temperaturom i respiratornim sindromima
 • nastavak zabrane održavanja javnih događaja i velikih okupljanja
 • preporučuje se nošenje platnene maske za lice u trgovinama i javnom prijevozu. U tu svrhu će Hrvatski zavod za javno zdravstvo izraditi i objaviti precizne upute o korištenju maski za lice, zaštitnih i medicinskih maski.
 • preporučuje se osobama starije životne dobi, osobama s kroničnim nezaraznim bolestima te ostalima osobama s povećanim rizikom od zaraze bolesti COVID-19 da ostanu kod kuće i što manje se izlažu mogućnosti zaraze, jer su oni najosjetljivija skupina.

Još jednom naglašavamo kako preporučujemo svim građanima pridržavanje preporučenih protuepidemioloških mjera i da prate upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje će se donositi u sljedećim danima, te da i dalje postupaju odgovorno i savjesno.

ODLUKU o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja kulturnih i sportskih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 potražite ovdje.

ODLUKU o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 potražite ovdje.

ODLUKU o odvijanju i načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 potražite ovdje.

ODLUKU o dopunama Odluke o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 potražite ovdje.

Nove preporuke HZJZ-a za sprječavanje infekcije za vrijeme epidemije koronavirusa potražite ovdje.

Četiri nove Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske potražite ovdje.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice