HR EN

Grad Koprivnica

Mišel Jakšić

PRIOPĆENJE GRADONAČELNIKA // Izgradnja dionice državne ceste D10 od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog

Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik, danas, 28. rujna, uputio je u saborsku proceduru zastupničko pitanje Olegu Butkoviću, ministru mora, prometa i infrastrukture, vezano uz izgradnju dionice državne ceste D10 od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog. Naime, kao što je u pitanju navedeno, provedene su nabave za izgradnju dionice državne ceste i stručni nadzor, ali izvođač radova još uvijek nije uveden u posao te radovi nisu započeli. Riječ je o dionici brze ceste u dužini od 7,5 kilometara koja predstavlja značajan prometni projekt za Podravinu.

Koprivnica je zahvaljujući svojoj industrijskoj proizvodnji oduvijek bila gospodarski značajan grad. Svake godine raste izvoz domaćih tvrtki, gospodarstvo bilježi rast prihoda, raste broj poduzetnika, obrtnika… S razlogom se postavlja pitanja zašto Koprivnica, kao značajna točka gospodarstva, nema adekvatnu prometnu povezanost. Naša Podravka, koju su gradile generacije Podravki i Podravaca najbolji je dokaz kako Vlada uvijek na karti pronađe Koprivnicu kad treba kadrovirati, ali kad treba ulagati, našem gradu gubi se svaki trag. Država iz Koprivnice uzima, a da pritom ništa ne ulaže. Vlada koja se poziva na gospodarstvo ne daje ništa konkretno da to isto gospodarstvo zajedno razvijamo i gradimo. Brza cesta jedna je od najdužih priča ovih krajeva koja traje skoro tri desetljeća, a još je uvijek bez konačnog i sretnog završetka. Najjača je to poruka našim građanima od Vlade, poruka je to glasačima od HDZ-a čiju je listu na izborima nosio Gordan Jandroković, koji ni ne zna da bi trebalo graditi cestu prema Koprivnici – poručio je Mišel Jakšić.

Unazad nekoliko godina gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić osobno je sudjelovao na nekoliko radnih sastanaka s premijerom i ministrom resornog ministarstva. Grad Koprivnica ponudio je suradnju i pomoć u svim segmentima realizacije navedenog projekta. Rečeno je da za to nema potrebe jer sve ide prema planu.

Svi jako dobro znamo koliko brza cesta znači za naš grad, županiju, kraj i sve ljude koji tu žive i rade. Zaslužili smo brzu cestu, zaslužili smo da se financijska sredstva koja pune državnu blagajnu vrate kroz ovu investiciju. Do sada smo dobivali samo obećanja, sada očekujemo da se investicija realizira – zaključio je Mišel Jakšić.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice