HR EN

Grad Koprivnica

Prikupljeno više od 15 tona ilegalno odloženog otpada u “Zelenoj čistki 2019.”

U zajedničkoj akciji Grada Koprivnice i GKP Komunalac održana je „Zelena čistka 2019.“ povodom obilježavanja Svjetskog dana čišćenja – World CleanUp Day, kojoj je slogan „1. dan. 1. planet. 1. cilj.“. Ove godine akcija se provodila na području MO Reka i iza gradskog groblja Pri Svetom Duhu prema Koprivničkom Ivancu, dok su na izdvojenoj lokaciji u Jagnjedovcu akciju provodili samo djelatnici Komunalca. Sudjelovalo je 50-ak volontera iz različitih udruga, JVP, građani, studenti te sami zaposlenici Gradske uprave i Komunalca, kojima su se pridružili gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenice Ksenija Ostriž i Melita Samoborec te članovi Uprave Komunalca Dubravka Horvat i Goran Međurečan sa suradnicima. Tijekom akcije prikupljeno je više od 15 tona ilegalno odloženog otpada, pri čemu su djelatnici Gradskog komunalnog redarstava i Komunalca naišli na brojne dokaze možebitnih počinitelja koji su ilegalno odlagali otpad. Protiv takvih osoba u narednom će se razdoblju pokrenuti zakonsko-pravni procesi.

Zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada „Zelena čistka“ najveći je ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj.

Ciljevi:

  • osvještavanje o važnosti primarnog odvajanja otpada
  • okupiti volontere i organizacije u zajedničkoj akciji čišćenja
  • očistiti ilegalno odložen otpad u cijeloj Hrvatskoj
  • podignuti svijesti o stvaranju i odlaganju otpada, te važnosti očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, kao zajedničkog dobra sviju
  • povezati predstavnike svih sektora  za realizaciju zajedničkog cilja, čišće Hrvatske
  • utjecati na promjenu vrste i/ili količine materijala koji se koriste za ambalažu u proizvodnji i uslugama

Prijam građana
bez najave

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom, 15.00-17.00

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

Cetifikat ISO Cetifikat Energy