HR EN

Grad Koprivnica

Prijem kod gradonačelnika za 18. naraštaj Visoke dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran”

U sklopu terenske izobrazbe 18. naraštaj Visoke dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran” Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“  danas je posjetio Koprivnicu. U Gradskoj upravi sastali su se s gradonačelnikom Mišelom Jakšićem koji im je priredio svečani prijem. Prijemu su prisustvovale zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž, koja je održala i kratku prezentaciju o našem gradu, Melita Samoborec te pročelnik Ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

Stvarno nam je drago da smo uspjeli ostvariti lijepu i korektnu suradnju. S jedne strane promovirate naš grad, a s druge strane je to blagi povratak u povijest s obzirom da je Koprivnica u onoj bivšoj državi bilo zadnje vojno središte prije mađarske granice. Nakon odlaska vojske iz Koprivnice, ponosni smo što je na tom prostoru raste jedan novi život, gdje se razvija Sveučilište i visoko obrazovanje, a u svemu tome jedan veliki doprinos zasigurno ima i Hrvatska vojska“, rekao je u pozdravnom govoru gradonačelnik Mišel Jakšić te nadodao.

„Hrvatska vojska je u ovoj zemlji  jedna od institucija kojoj se na sreću u ovoj zemlji još uvijek vjeruje. Osobno sam zbog toga jako sretan jer moramo imati institucije kojima će ljudi vjerovati, u koje će imati povjerenje i od kojih će u konačnici imati očekivanja, a to je da budemo sigurna zemlja“.

U ime Visoke dočasničke škole na prijemu se sa nekoliko riječi gradonačelniku i zamjenicama zahvalio časnički namjesnik Siniša Šurmin.

Sretni smo i čast nam je što smo ponovno u Koprivnici. Tijekom izobrazbe naši polaznici obilaze sve gradove i područja u zemlji, posebno ona koja su bili zahvaćena Domovinskim ratom. Koprivnica je imala tu sreću da nije izravno bila zahvaćena ratom, iako znamo da je dala veliki obol u njemu. Iako više nema vojske u Koprivnici, Koprivnica živi s vojskom, a vojska živi s Koprivnicom“, zaključio je časnički namjesnik Siniša Šurmin.

Prijam građana
bez najave

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom, 15.00-17.00

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy