HR EN

Grad Koprivnica

Prijam kod gradonačelnika za uspješne sportaše osnovnih i srednjih škola

U prostoru Gradske vijećnice gradonačelnik Mišel Jakšić danas je upriličio prijam za učenike i njihove mentore koprivničkih osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili izvrsne sportske rezultate na državnoj razini.

Naime, učenici OŠ „Braća Radić“ osvojili su u konkurenciji od 1000 osnovnih škola treće mjesto prema ostvarenim rezultatima na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Mladi šahisti OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ u mjesecu studenome postali su državni prvaci ostavivši iza sebe 23 ekipe iz svih krajeva Hrvatske.

Koprivničkoj Gimnaziji „Fran Galović“ dodijeljena je nagrada za drugo mjesto u konkurenciji 430 srednjih škola u Republici Hrvatskoj, a mladi gimnazijalci postali su i državni šahovski prvaci.

„Lijepo je znati da naše osnovne i srednje škole ostvaruju fantastične sportske rezultate. Vrijednost više ovih rezultata je činjenica da Koprivnica ne spada među veće hrvatske gradove kao i u sportske centre sa puno većom sportskom poviješću nego što to ima naša Koprivnica“, rekao je gradonačelnik Jakšić.

Izdvojio je i već spomenute rezultate škola.

„Izuzetno nam je drago da se možemo pohvaliti sa time da je naša Gimnazija druga u Hrvatskoj po svojim ostvarenim sportskim rezultatima. Isto tako nam je drago nam je OŠ „Braća Radić“ treća u Hrvatskoj po sportskim rezultatima. I treća, ali ne manje bitna stvar su naši šahisti iz OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ koji su postali i državni prvaci“, kazao je gradonačelnik Jakšić  te svim mladim sportašima, njihovim obiteljima, nastavnicima, profesorima i mentorima poželio sretan Božić i svako dobro u Novoj 2024. godini.

Izvrsnim šahistima i osvajanju dvostruke krune čestitao je predsjednik Šahovskog kluba Podravka Hrvoje Matijević.

„Ovaj rezultat je plod jedne sinergijske suradnje naših obrazovnih institucija Gimnazije „Fran Galović“ i OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ i naših sportskih društava, odnosno šahovskih klubova Podravka i Koprivnica.

Inače, u školskoj godini 2022./2023. Grad Koprivnica financirao je izvan nastavne aktivnosti u školama kojima je osnivač u ukupnom iznosu od 34.804,81 eura, dok se za sport na području grada putem Zajednica športskih udruga grada Koprivnice izdvaja preko 1,2 milijuna eura. Isto tako, u prošloj školskoj godini sufinancirani su programi izvannastavnih aktivnosti, na temelju prijedloga Povjerenstva svake škole koje je predložilo i koliko se sati sufinancira pojedina aktivnost.

Bruto cijena sata za nastavnika je 13,27 ura/100,00 kn što ukupno omogućava preko 2.600 školskih sati izvan nastavnih aktivnosti

Prijamu su uz gradonačelnika Jakšića sudjelovali i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, pročelnik Dario Jembrek te ravnatelji Vjekoslav Robotić, Darko Sočev i Krešo Grgac zajedno sa suradnicima.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice