HR EN

Grad Koprivnica

Prigodnim programom u Domu mladih obilježen Međunarodni dan bijelog štapa

Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije obilježila je u petak, 14. listopada, u Domu mladih, Međunarodni dan bijelog štapa koji se od 1964. godine obilježava svake godine 15. listopada.

Prisutnima se s prigodnim riječima uime Grada Koprivnice obratila zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, istaknuvši pritom njihovu hrabrost i želju za napredovanjem u svakodnevnom životu kroz razne aktivnosti i programe koje provode u Udruzi, a na ponos svih naših sugrađana.

„Zbog vaših aktivnosti i programa, Grad Koprivnica je ove godine u Bruxellesu dobio nagradu kao Europska prijestolnica uključenosti i različitosti. To je stvarno velika nagrada koju smo dobili po prvi puta, kao prvi grad u Hrvatskoj. Te nagrade ne bi bilo bez vas i vaših aktivnosti. Još vam jednom veliko hvala na svemu što činite za svoje članove i našu Koprivnicu“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ostriž.

Članovima i gostima uime Koprivničko-križevačke županije obratila se pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek, a zahvalu na dolasku svim prisutnima uputili su predsjednik Udruge Mario Šutalo i tajnica Udruge Maja Koren Golub. Prigodni program recitalom i glazbom uljepšali su Nina Šešić Mežnarić i Mihovil Maloča.

Međunarodni dan slijepih i Dan bijelog štapa obilježavaju se u svijetu s ciljem podizanja svijesti građana o specifičnim potrebama slijepih i slabovidnih osoba, ali i obavezama zajednice prema njima. Nezadovoljavajući položaj slijepih osoba proizlazi iz otežanih mogućnosti zapošljavanja, prisutnosti diskriminacije i stigmatizacije, nedostatku ili nemogućnosti nabavke asistivnih pomagala.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice