Prevencijom, a ne kažnjavanjem vozača do uspostave reda u ulici Ivana Generalića


Objavljeno: 13.02.2019 — Pregledano: 196 puta

U stisci smo sa vremenom i prostorom. Nametnut nam je ili si sami namećemo taj ponekad nedostižni životni ritam. Zbog toga dolazi i do sve većeg broja neželjenih situacija, a ovog puta fokusirani smo na prometno ponašanje. Odlučili smo našim građanima, vozačima i vozačicama, korisnicima ulice Ivana Generalića izaći preventivno u susret.

Naime zbog učestalih zastoja u normalnom prometovanju, odnosno konstantnog nepropisnog parkiranja i zadržavanja na za to nepredviđenim i nedozvoljenim mjestima, Grad Koprivnica će u suradnji sa Postajom prometne policije Koprivnica, od ponedjeljka 18. veljače, provoditi preventivnu akciju upućivanja/upozoravanja vozača. Ovom akcijom vozače se ne želi kažnjavati, već upozoriti na eventualno kršenje prometnih propisa, kako bi se u budućnosti izbjegavale neugodne situacije oko naplaćivanja kazni.

„Nije nam cilj kažnjavanje, već prevencija, kako u budućnosti naše vozačice i vozači ne bi imali nepotrebne neugodnosti i troškove oko plaćanja kazni. Nadam se da će ova akcija donijeti dobre rezultate te se zahvaljujem Postaji prometne policije Koprivnica na suradnji,“ poručio je gradonačelnik Mišel Jakšić.