HR EN

Grad Koprivnica

Premijer Plenković posjetio Koprivnicu i obišao s gradonačelnikom Jakšićem Renesansni festival

U četvrtak 22. kolovoza ususret Renesansnom festivalu u posjetu gradu Koprivnici bio je Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. U sklopu posjeta prvo je posjetio Podravku gdje se sastao s predsjednikom Uprave tvrtke Marinom Pucarom i članovima Uprave Ljiljanom Šapinom, Davorom Dokom, Markom Đerekom, Hrvojem Kolarićem i ostalim suradnicima, a na kojem su prisustvovali i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić te župan Darko Koren. U sklopu posjeta održan je i radni sastanak u zgradi Koprivničko-križevačke županije, a uz gradonačelnika Jakšića, na sastanku su bile i zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal i pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek. Kao što je i najavio na jutrošnjoj konferenciji za medije u Gradskoj upravi, gradonačelnik Jakšić izravno je upoznao premijera Plenkovića sa 5 važnih tema koje su važne za Koprivnicu i Koprivničko-križevačku županiju.

Izgradnja brze ceste do Koprivnice u kojoj je grad spreman sudjelovati kao partner kod Hrvatskih cesta pri ishođenju i izradi potrebne dokumentacije kako bi se ubrzao sam proces projektiranja i izgradnje, status izgradnje drugog kolosijeka do mađarske granice, donošenje konačne odluke oko Piškornice koja je ekološki problem i svojevrsni kočničar razvoja jednog dijela gospodarstva u Koprivnici, daljnji razvoj i ulaganje u školstvo od strane Vlade RH u gradu i županiji kako bi se osigurala jednosmjenska nastava svim učenicima te rasplet oko prodaje državnog udjela vlasništva u Podravki.

Premijer Plenković je sa zanimanjem saslušao sve navedeno što mu je gradonačelnik Jakšić prezentirao te je svojim suradnicima odmah sugerirao da se krene u postupno rješavanje spomenutih problema, prvenstveno oko početka izrade projektne dokumentacija za brzu cestu.

Vrijeme provedeno u Koprivnici, premijer Plenković iskoristio je i za posjet Gradskim bedemima kroz koje ga je proveo gradonačelnik Jakšić te upoznao sa Top manifestacijom 14. Renesansnim festivalom.

 

 

 

 

Prijam građana
bez najave

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom, 15.00-17.00

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

Cetifikat ISO Cetifikat Energy