HR EN

Grad Koprivnica

Pregled posljednjeg dana IHF U19 Svjetskog prvenstva u Koprivnici

Posljednji dan 10. Svjetskog prvenstva za mlađe juniore u koprivničkoj dvorani Josip Samaržija – Bepo bio je rezerviran za razigravanje od 9. do 16. mjesta. Uz pet europskih reprezentacija tu su bila i dva predstavnika Azije te jedan Južne Amerike. I bilo je zanimljivo vidjeti kako će se rasplesti ti susreti. Jer sasvim sigurno, svatko je od njih imao svoj plan, želje i računicu. Evo kakav rasplet smo dobili.

Razigravanje za 15./16.mjesto: SLOVENIJA – IRAN   30:22

Slovenija je 10. Svjetsko prvenstvo za mlađe juniore završila osvajanjem 15. mjesta. To je daleko od njihovih ambicija i vrijednosti, ali to je tako u sportu. Nekada dobiješ, nekada izgubiš. Susret protiv Irana bio je jednosmjerna ulica za Slovence. Otvorili su ga vodstvom 5:0. Iran se nekoliko puta primakao na minus tri, ali bolje od toga nije mogao. Slovenija je i na predahu imala pet pogodaka viška (14:9). Slovenci su se u drugom dijelu razmahali do kraja i slavili 30:22. Čak 12 igrača nalazi se na listi strijelaca jer je slovenski izbornik logično rotirao cijelu momčad. Najbolji je bio Mlivić Malik s 5 pogodaka. Kod Irana 3 vratara 12 obrana. S 4 pogotka Magdi Dareini prvi strijelac. Slovenija je tako ponovila 15. mjesto koje je osvojila i prije četiri godine u Sj. Makedoniji.

Razigravanje za 13./14.mjesto: AUSTRIJA – BRAZIL   36:24

Austrija je pobijedila Brazil i osvojila 13. mjesto. Brazil se sjajno držao prvih 20-tak minuta. Posustao je tek u samoj završnici i otvorio puta Austrijancima da stvore ozbiljniju prednost i potpuno mirni odu na predah. U posljednjih pet minuta napravili su seriju od 5:1 pa je poluvrijeme završeno rezultatom 20:14. Budući da su na početku drugoga dijela dali još tri, a nisu primili ni jedan pogodak, Austrijanci su zapravo već tada prelomili susret i odlučili pobjednika. Najveću prednost ostvarili su na samom kraju kada su otišli na 12 razlike. Theodor Leon Bergmann, jedan od najboljih vratara na Svjetskom prvenstvu, je s 18 obrana još jedanput bio austrijski junak. Marko Bogojević je dodao 5 pa su zajedno dakle imali čak 23 obrane. S time se utakmica nikako ne može izgubiti. Daniel Wuzella bio je pak prvi strijelac s 8 pogodaka iz 8 pokušaja. Među Brazilcima treba izdvojiti samo Lucasa Gabriela Vieiru Da Silvu koji je postigao 6 pogodaka.

Razigravanje za 11./12.mjesto: MAĐARSKA – SAUDIJSKA ARABIJA  40:24

Mađarska je nakon pomalo neočekivanog poraza od Sj. Makedonije brzo zaliječila rane uvjerljivom pobjedom protiv Saudijske Arabije. Već nakon desetak minuta bilo je jasno da je pred azijskom ekipom nemoguća misija. Mađari su nakon prve četvrtine imali dvostruku prednost (10:5). Do poluvremena je ona narasla na još pet pogodaka pa je rezultat bio (20:10). Ništa se dakako bitnije nije promijenilo ni u drugom dijelu. Osim što je prednost mađarskih rukometaša stalno rasla. Na kraju su se zaustavili na plus 16, ili konačnom rezultatu 40:24. Mađarska je imala izuzetno visokih 74 posto realizacije. Sa 6 pogodaka Balazs Szucs bio je najprecizniji u redovima pobjednika. Pogodak manje na drugoj strani dao je najbolji saudijski igrač na prvenstvu Hussain Furaij.

Razigravanje za 9./10.mjesto: SJEVERNA MAKEDONIJA – ČEŠKA   28:22

Sjeverna Makedonija je pobjedom nad Češkom osvojila 9. mjesto, odnosno najbolje u povijesti svojih nastupa na svjetskim prvenstvima. Makedonci su na krilima pobjeda protiv Austrije i Mađarske srušili još jednu europsku ekipu i jako sretni vraćaju se kući. Protiv Češke su već nakon nepunih 12 minuta imali vodstvo 7:3. Češka se nakon toga budi i uspijeva u 23. minuti doći na samo pogodak zaostatka (10:9). Onda slijedi niz Makedonije od tri pa Češke dva pogotka i tako da se na predah ide s rezultatom 13:11. U drugom dijelu bila je to borba prsa u prsa. Nitko nije uspijevao stvoriti ozbiljniju prednost. Na ulasku u posljednjih deset minuta Makedonci su konačno pobjegli na plus četiri (22:18). Češka polako pokazuje znake umora i ne uspijeva više uhvatiti priključak te na kraju mora priznati poraz. Konačni ishod bio je 28:22. Čak 12 pogodaka postigao je Mirche Kalajdjieski. Kod Češke najbolji Jonaš Josef s 8 pogodaka.

Izvor: hrs.hr
Foto: kolektiff

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice