HR EN

Grad Koprivnica

Dječje gradska vijeća

Predstavnici Dječjeg gradskog vijeća Koprivnica sudjelovali susretu Dječjih vijeća Hrvatske

Od 3. do 5. lipnja 2022. godine u Lovranu se održao susret Dječjih vijeća Hrvatske, foruma i NEF-a Hrvatske „Djeca oko nas“. Tema susreta bila je „Multikulturalnost i nacionalni/lokalni identiteti djece nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj.“

Događaju su ispred grada Koprivnice sudjelovali Gregor Gašparić, dječji gradonačelnik, Marin Sabol, zamjenik dječjeg gradonačelnika i član NEF-a te Vesnica Mlinarić, voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Koprivnice.

Otvorenje Susreta je bilo u Kinu „Lovran“, nakon kojeg je bila održana kreativna radionica za sudionike. Na radionici sudionici su na kreativan i likovni način prikazali odabranu posebnost svoga mjesta. Marin i Gregor izvrsno su prezentirala rad Dječjeg gradskog vijeća grada Koprivnice i aktivnosti koje su provedene.

Kroz trodnevni program bile su održane kreativne radionice, predstavljen projekt na temu multikulturalnosti, održana je bila interaktivna šetnja „Potraga za blagom“, kojom su učenici bolje upoznali Lovran.

Posebno je bilo zanimljivo na „Sajmu različitost“  koji je održan na Trgu svetog Jurja, a bio je namijenjen široj javnosti. Marin i Gregor sa voditeljicom Vesnicom Mlinarić napravili su svoj štand na kojem su bili izloženi razni predmeti posebnosti našeg grada Koprivnice te tako na zanimljiv način predstavili naš grad, običaje i znamenitosti. Bili su izvrsni govornici i svojim nastupom oduševili širu javnost.

Uz prigodan program i govor načelnika Lovrana otvorena je bila izložba fotografija „Djeca OKO nas“ u Lovranskoj kuli na Trgu svetog Jurja.

Također je bila održana radionica o dječjim pravima. U prvom dijelu radionice djeca su odgovarala na pitanja o dječjim pravima. Marin i Gregor su se istaknuli svojim odgovorima za koje su dobili veliki pljesak.

Ovaj susret je bio vrlo edukativan i zanimljiv. Djeca su mnogo naučila, upoznala osobitosti drugih krajeva Hrvatske i stekla nova iskustva koja su vrlo važna za njihov daljnji rad.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice