HR EN

Grad Koprivnica

Predstavljene prve hrvatske psihološko-edukativne slikovnice

Uz potporu Grada Koprivnice, prve hrvatske psihološko-edukativne slikovnice koje se bave tehnikama disanja, usmjeravanjem na sadašnji trenutak te upravljanje mislima, predstavljene su danas u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“. Autorice, odgojiteljica mentorica Bojana Kežman i psihologinja, ravnateljica DV Tratinčica Ida Šipek približile su okupljenima glavne likove Koka i Mimu, veselog brata i sestru kroz serijal od tri slikovnice – Lov na balončić, Kućna pustolovina i Utrka brodova, a koje su namijenjene djeci od pet do devet godina starosti.

„Uopće ne sumnjam da će ove slikovnice doživjeti ne nacionalni, nego svjetski uspjeh. Od svega srca vam to želim, da ova uspješna priča ide dalje, a mi ćemo ju naravno svim srcem podržavati i nastojati da se razvija u smjeru kako su to autorice zamislile“,  – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić, koji je u ime Grada Koprivnice sudjelovao na predstavljanju slikovnica.

Osim priče, slikovnice sadrže savjete za roditelje i aktivnosti za djecu.

Više o autoricama:

Bojana Kežman je odgojiteljica i Rainbow Kids učiteljica joge za djecu, a Ida Šipek psihologinja i ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica. U radu s djecom razvijale su program “Do unutarnjeg mira” u kojem su zajedno s njima otkrivale kako osvijestiti vlastito tijelo, misli i osjećaje te kako otpustiti misli, umiriti se i koncentrirati. Nisu se usmjeravale samo na sebe, već i na to kako se ljudi odnose jedni prema drugima. Tako su nastali Koko i Mima, likovi koji će pokušati djeci prenijeti alate za očuvanje mentalnog zdravlja.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice