Predstavljena humanitarna akcija “Darujte prostor Laticama”


Objavljeno: 12.12.2017 — Pregledano: 916 puta

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“, danas je u prostorijama Grada Koprivnice održala konferenciju za novinare kako bi najavila humanitarnu akciju pod nazivom „Darujte prostor Laticama“ koja će se provoditi od 14. prosinca 2017. godine do 13. ožujka 2018. godine. Humanitarna akcija završiti će velikim humanitarnim koncertom.

Također, predstavljena je i slikovnica „Slon kojega nisu slušale noge“ koja je nastala u sklopu projekta „I ti se možeš igrati s nama“. Tekst za slikovnicu je napisala Nikol Bali, a ilustrirala Antonia Prilika.

Na konferenciji su uz članove udruge Latica sudjelovali Mišel Jakšić, gradonačelnik, Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika, Ratimir Ljubić, zamjenik župana i Verica Rupčić, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije.

Cilj akcije je prikupiti novac za plaćanje komunalne infrastrukture koja je preduvjet za izgradnju novog prostora, za izradu projektne dokumentacije te za uređenje prostora.

– S obzirom da smo radili na razvoju udruge došlo je do povećanja članova te ih imamo više od dvadeset. Prostor u kojem sad jesmo postao nam je premali i stoga nam je sve teže osigurati adekvatnu organizaciju vremena za naše članove – rekla je Nevenka Fuchs, predsjednica udruge te ujedno zahvalila Gradu Koprivnici, Koprivničko-križevačkoj županiji i Povjerenstvu na ravnopravnost spolova na podršci.

Gradonačelnik Mišel Jakšić pohvalio je rad Udruge te istaknuo da je Grad otkupio 500 primjeraka slikovnice koju će djeci dijeliti Djed Božićnjak na otvorenju Božićne bajke.

Ukoliko želite donirati za ovaj projekt uplate možete izvršiti na račun u Podravskoj banci:

Primatelj: Udruga Latice
Adresa: Hercegovačka 1, 48000 Koprivnica
IBAN: HR 0923860021552003212
Model: 00
Poziv na broj: Datum uplate
Svrha uplate: „donacija – Darujte prostor Laticama“