HR EN

Grad Koprivnica

Predstavljena aplikacija Knjižnice i čitaonice “Fran Galović”

Najavljivana aplikacija Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ predstavljena je danas u prostorima knjižnice na konferenciji za medije. Radi se o prvoj aplikaciji takve vrste u Hrvatskoj koja olakšava i pojednostavljuje komunikaciju korisnika s knjižnicom putem pametnih telefona.

Ponosan sam što mogu reći da je naša aplikacija spremna za upotrebu i da je već sada naši korisnici mogu preuzeti i instalirati sa GooglePlay-a i Apple Store-a. Ovo nije konačna verzija aplikacije već ćemo i dalje nastaviti s njenim razvijanjem u čemu imamo podršku Grada Koprivnice“, izjavio je ravnatelj Karlo Galinec prilikom predstavljanja aplikacije.

Koprivnička knjižnica od 1999. godine širi svoje svakodnevno poslovanje koristeći digitalne tehnologije za brži i efektivniji rad i na veće zadovoljstvo svojih korisnika. Izrada nativne aplikacije za korištenje jednog dijela digitalnih usluga koprivničke knjižnice pokazuje da knjižničari promišljaju i prilagođavaju svoje poslovanje svjetskim trendovima.

Jako smo sretni na svaki iskorak koje naše ustanove naprave, pogotovo kada se radi o iskoraku kojim olakšavamo život našim sugrađankama i sugrađanima, a s druge strane naše institucije rade na digitalizaciji kojom pokazuju koliko su zapravo spremne biti otvorenije, dostupnije i transparentnije te u konačnici biti povezane sa cijelim svijetom“, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić prilikom obraćanja medijima.

Izgled same aplikacije i način na koji funkcionira predstavio je viši knjižničar Petar Lukačić, koji je spomenuo kako u budućnosti ne treba strahovati za manjim brojem članova i posjeta knjižnici jer on od 2008. godine, od kada je od strane Grada Koprivnice uvedena besplatna članarina, broj korisnika stalno raste i trenutno je na brojci od oko 9 tisuća članova, što nas po broju stanovnika svrstava na drugo mjesto iza Zagreba.

Rapidan razvoj digitalnih tehnologija na poslovnom polju od svih dionika iziskuje prelazak na što veću razinu digitalnog poslovanja. U današnje vrijeme kada se pametni telefoni koriste za bankarske usluge, online kupovinu i slične potrebe usmjerenost vlastitog poslovanja na digitalnu sferu daje poslovanju veću dodanu vrijednost. Upravo je to i cilj koprivničke knjižnice – dati svojim korisnicima dodanu vrijednost i pokazati im da žele biti uvijek dostupni i na dohvat ruke prateći moderne trendove poslovanja. Korisnicima žele uštedjeti vrijeme i biti prisutni u njihovom svakodnevnom životu i na mobilnim uređajima.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice