Predstavljen Vodič za starije osobe Koprivničko-križevačke županije


Objavljeno: 15.02.2017 — Pregledano: 1.108 puta

Zamjenica gradonačelnika Melita Samobrec prisustvovala je, danas, 15. veljače,  na promociji Vodiča za starije osobe Koprivničko-križevačke županije u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica.

Radi se o trećem izdanju Vodiča u kojem su sadržani podaci o institucijama i udrugama koje izravno ili neizravno rade sa starijim osobama te  kroz svoj rad doprinose poboljšanju kvalitete života osoba treće životne dobi.

Prisutnima su se obratili ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica Danijel Rušak, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal, zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec i ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica Vesna Križan.

Namjera ovog Vodiča je povećanje informiranosti starijih osoba s područja Koprivničko-križevačke županije i osiguranje lakše dostupnosti informacija koje su od značaja za ostvarivanje prava, potreba i interesa starijih osoba – rekla je predsjednica Kluba za starije osobe „Mariška“ i urednica Vodiča Valentina Čadavec.

Izdavač Vodiča, koji je tiskan u 3000 primjeraka na ukupno 31 stranici, je Klub za starije osobe „Mariška“,  dok je  grafički dizajn i oblikovanje odradio Glas Podravine d.o.o.

Grad Koprivnica je poznat kao Grad koji skrbi o svim svojim sugrađanima od onih najmanjih pa do najstarijih, ali isto tako i o onim skupinama koje su nam najranjivije  ili koje u startu nisu imale jednake šanse. Stoga smo ponosni što se u Gradu Koprivnici događaju ovakvi projekti. Stoga ćete u Gradu Koprivnici uvijek imati stabilnog partnera. – rekla je Melita Samoborec.

Vodič je izrađen u sklopu projekta „Socijalna integracija starijih osoba“ kojeg provodi Klub za starije osobe „Mariška“ zajedno sa Domom za starije i nemoćne osobe Koprivnica, Ministarstvom za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku, Koprivničko-križevačkom županijom i Gradom Koprivnicom.