HR EN

Grad Koprivnica

Predstavljen projekt Centar+ koprivničkog FUNK-a vrijedan 1,65 milijuna kuna

U srijedu, 9. prosinca u koprivničkom FUNK-u (Kampus) održana je početna konferencija projekta Centar+ kojeg će u naredne dvije godine Savez udruga FUNK u sklopu natječaja “Prostori sudjelovanja” provoditi sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.648.240,75 kuna.

U sklopu projekta osigurana su sredstva za adaptaciju prostora, zapošljavanje i programske aktivnosti.

“Napokon smo uspjeli dobiti projekt pomoću kojeg ćemo moći izvršiti adaptaciju/rekonstrukciju starog nefunkcionalnog sanitarnog čvora, te prilagoditi prostor osobama s invaliditetom. Sanitarni čvor sadržavati će prostor za korisnike te odvojenu garderobu za izvođače, dok će se na samom ulazu u FUNK dograditi prilazna rampa za osobe s invaliditetom. Na taj će im se način osigurati nesmetani pristup i kretanje. Trenutno smo u procesu izrade tehničke dokumentacije, a nakon toga krećemo s radovima i nadamo se da će sve završiti do kraja svibnja 2021.”,  rekao je Mario Sabol, zaposlen kao Koordinator aktivnosti adaptacije prostora.

Denis Košćak, zaposlen kao voditelj projekta istaknuo je kako od brojnih aktivnosti valja istaknuti RockLive školu sviranja gitare, bas gitare, bubnja i pjevanja, koja će poticati mlade ljude da budu nosioci buduće koprivničke glazbene scene. Uz to, održati će se brojne radionice, filmske večeri, predavanja o ekologiji te Konferencija nezavisne kulture koja će kroz panel diskusije, koncerte, izložbe i predstavu u Koprivnici okupiti neka od najvažnijih imena s domaće kulturne scene.

Početnoj konferenciji prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž koja nije krila veliko zadovoljstvo s novim projektom koji uskoro kreće u našem gradu.

„Forum udruga nezavisne kulture, poznatiji FUNK, opet je pokazao izvrsnost kako u pripremi projekata i prijavi na EU fondove, tako i u zajedničkom pristupu svojih članova – to su AK galerija, maMUZE, Rocklive, Udruga Kopriva i Pod galgama, prema temi koja nam je u Koprivnici važna i na koju smo uvijek bili ponosni – alternativna kultura. Mladi ljudi okupljeni u FUNK uspjeli su ovaj puta osigurati najveći iznos za svoje aktivnosti, nova zapošljavanja i nova radna mjesta ali i za rekonstrukciju zgrade u Kampusu, čak 1,6 milijuna kuna. Svima uključenima čestitam i veselim se vidjeti puno dobrih programa u novouređenom prostoru“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice