HR EN

Grad Koprivnica

Predstavljen program Dana otvorenih vrata kleti – “Galovićevim stezama”

Turistička zajednica grada Koprivnice predstavila je na današnjoj konferenciji za medije, u prekrasnom prirodnom okruženju Galovićeve kleti, novu turističku inicijativu u suradnji s Udrugom vinogradara Fran Galović, Dan otvorenih vrata kleti – „Galovićevim stezama“.

O povijesti Galovićeve kleti, koja je u vlasništvu njihove obitelji od 1973. godine, u nekoliko riječi okupljene je upoznao Nikola Andrašek.

Zahvalu na gostoprimstvu i ovoj lijepoj turističkoj inicijativi, zahvalio se gradonačelnik Mišel Jakšić.

„Pohvalno je da svi zajedno ulažemo mnogo truda da naglasimo sve ono što je Fran Galović učinio za naš kraj. Mislim da ne reklamiramo dovoljno samog Galovića kao i kvalitetnu eno i gastro ponudu te sve ono lijepo što Podravina čuva u sebi. Ovo je definitivno jedan koračić naprijed u promociji našeg kraja. Veselimo se prvim turama „Galovićevih steza“ ovog vikenda“, rekao je gradonačelnik Jakšić.

Projekt je zamišljen kao svojevrsna vinska tura gdje će posjetitelji moći kušati vina koprivničkih vinogradara na 12 punktova/kleti. Uz odlična vina posjetitelji će uživati uz tradicionalne podravske delicije, Podravkine mesne proizvode, vegetarijanske i lovačke delicije. Uz svaku klet recitirat će se Galovićeva kajkavska poezija.

„Naša Podravina nije turistički još dovoljno prepoznata. Ove naše prekrasne kleti, bregi, gorice, voćnjaci i cijela priroda su još neistražen dio dobrom dijelu koprivničkog stanovništva, a naravno onda i šire. Vjerujem da će svi oni koji će u subotu doći itekako uživati u prekrasnoj prirodi“, kazao je direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan.

O samom programu i daljnjoj suradnji na ovom projektu govorili su i predsjednik Udruge vinograda Fran Galović Velimir Briški, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin te načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić.

Program “Galovićevim stezama”, subota, 11. rujna 2021.

Organizirani prijevoz:

Polazak: u 10.00h od Zrinskog trga do Doma u Starigradu

Povratak: oko 16.00h nakon završetka od Doma u Starigradu do Zrinskog trga

Punktovi:

Društveni dom u Starigradu, Galovićeva klet, klet obitelji Vutuc, klet obitelji Korošec, klet obitelji Mlinarić, klet obitelji Zovko, klet obitelji Celiščak, klet obitelji Kertez, klet obitelji Vitanović, klet obitelji Šifkorn, klet obitelji Grudić, Društveni dom Starigrad.

Dodatni sadržaji:

  • izložba u organizaciji Muzeja grada Koprivnice: “Najznačajnija povijesna klet koprivničke Podravine” – Galovićeva klet u sklopu projekta Revitalize financiranog u okviru Interreg V-A programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.
  • gastronomska ponuda kod svakog punkta: domaći tradicionalni kolači (Društvo žena Kamengrad Starigrad, mesni naresci Podravka, vegetarijanska jela – zeleni obrok, gulaš od divljači – zadnji punkt)
  • prezentacija starih zanata
  • prezentacija naivnog slikarstva
  • recitiranje poezije Frana Galovića
  • pratnja tamburaškog sastava “Pajdaši” tijekom cijelog obilaska

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice