HR EN

Grad Koprivnica

Predstavljen program 27. Galovićevih jeseni

U prostoru Gradske vijećnice, organizacijski odbor Galovićevih jeseni predstavio je danas program 27. po redu festivala. Radi se o najznačajnijoj književnoj manifestaciji Koprivnice i Podravine, a možemo reći i većeg dijela Hrvatske jer su na ovogodišnji natječaj pristigla, rekordna 63 književna djela.

Zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i Grada Koprivnice, kao glavnih pokrovitelja ove manifestacije, stvorena je  lijepa priča koja se godinama širi i raste.

Na poseban i jedinstven kulturni brend koji je stvoren u našoj Koprivnici ponosan je gradonačelnik Mišel Jakšić.

„Ovo je naša srž, naše srce i duša. U njemu možemo naći sve lijepo što naš kraj ima u sebi, a to su radišnost i šparnost. To se najbolje vidi kroz sve ono što stvaramo i činimo putem gospodarskih iskoraka. Međutim, sve to ne bi ništa značilo da nemamo ljude koji znaju lijepo pisati o svemu onome što se događa danas u našem kraju i što smo imali u našoj bogatoj povijesti, a imali smo zaista puno toga na što možemo biti ponosni. Svima nama to treba biti jedan dodatan motiv za sve ono što planiramo raditi u svakodnevnom životu jer u konačnici, naš kraj je to i zaslužio“, zaključio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Svi pristigli radovi ove su godine jako dobri, ali od njih deset odabranih samo će jedan ove godine ponijeti titulu najboljeg i bogatijeg za 15 tisuća kuna koliko iznosi glavna novčana nagrada.

Posebnu zahvalu gradonačelniku i Gradu Koprivnici na podršci uputio je Marko Gregur, predsjednik organizacijskog odbora festivala te pritom istaknuo da je zadovoljan u kojem smjeru ide festival.

„Zbog epidemije koronavirusa teško je organizirati festival kao što je on bio organiziran proteklih godina, tako da će ove godine Galovićeve jeseni biti nešto drugačije. U fokusu će biti četiri knjige, a naglasak će biti na knjizi “Dok večer se smrači”, koja je skup izabranih djela Frana Galovića. Veseli me i činjenica kako nagrada Fran Galović polako postaje jedna od najvažnijih književnih nagrada u Hrvatskoj“, rekao je Marko Gregur.

Što se tiče samog postupka glasanja i broju pristiglih radova, Mario Kolar, član organizacijskog odbora festivala.

„U 27 godina postojanja, ovo je najveći broj pristiglih radova, njih 63. Na ovoj brojci mogu nam pozavidjeti i mnogo jači festivali. Čitatelji su glasali po knjižnicama, a još to mogu učiniti putem preko interneta do srijede, 13. listopada. Do sada smo prikupili oko 300-tinjak glasova koje ćemo pribrojiti onima žirija te na taj način dobiti ovogodišnjeg pobjednika Galovićevih jeseni“, rekao je Mario Kolar.

Ovogodišnja Galovićeva jesen održat će se od 21. do 27. listopada.

Cjeloviti program 27. Galovićevih jeseni možete pronaći ovdje.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice