HR EN

Grad Koprivnica

Predstavljen program 17. Međunarodnog festivala “Iz bakine škrinje” i Dani kulturne baštine

Danas je u prostorijama Županijske uprave predstavljen program 17. Međunarodnog festivala “Iz bakine škrinje” i Dani kulturne baštine koji će se održati od 10. do 15. srpnja u Koprivnici, Križevcima i Goli. Predstavljanju bogatog ovogodišnjeg programa uime Grada Koprivnice sudjelovala je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

“Drago mi je da je i Koprivnica dio ovog prekrasnog Festivala. Ove godine su nas naši dragi partneri iz FA Koprivnica i Županijske zajednice folklornih društava iznenadili prekrasnim programom. Doista se nismo nadali da ćemo imati izvođače iz Južne Amerike i Indije i toliki broj grupa iz susjednih zemalja. Zahvaljujem se još jednom našim partnerima Županiji i Županijskoj turističkoj zajednici, kao i samim inicijatorima FA Koprivnica te pozivam sve naše sugrađanke i sugrađane da nam se pridruže u subotu, 13. srpnja od 20:30 sati na koprivničkom Zrinskom trgu”, kazala je zamjenica Ostriž.

Čestitke i zahvalu organizatorima na organizaciji ovakvog jedinstvenog festivala uputio je i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

“Koprivničko-križevačka županija od početka podupire ovu manifestaciju koja okuplja folkloraše iz Hrvatske, Europe, a sada i iz cijeloga svijeta. Ovaj festival jako nam je važan zbog promocije naše kulturne baštine i bogate tradicije, ali i upoznavanja drugih naroda i njihovih običaja”, rekao je zamjenik župana Ljubić.

Na Festivalu će sudjelovati oko 270 sudionika iz osam zemalja – Indije, Perua, Crne Gore, Mađarske, Češke, Slovenije, Srbije i Hrvatske. U tri koncertna dana, folklorne skupine donijet će svjetsku kulturnu baštinu na naše pozornice kroz tradicionalne plesove, pjesmu i glazbu, pružajući posjetiteljima jedinstveno i nezaboravno iskustvo.

“Ovogodišnji festival proširili smo za još jednu festivalsku večer, tako da će prva večer biti 11. srpnja u Križevcima, druga 12. srpnja u općini Gola i treća, završna gala večer u Koprivnici, 13. srpnja. Jako smo počašćeni što će na koncertu u Koprivnici prisustvovati i veleposlanik Republike Češke Nj. E. g. Milan Hovorka sa suprugom Jarmilom Hovorka“, istakla je predsjednica FA Koprivnica Nada Šešić.

Što nas očekuje na Danima kulturne baštine pojasnio je tajnik FA Koprivnica Kristijan Rihtarić.

“Oni se održavaju sve do 15. srpnja. Ove godine po prvi puta u suradnji s Knjižnicom i čitaonicom “Fran Galović”, uz tradicionalnu izložbu, održane su i radionice čitanja priča i bajki iz svih država sudionica. U suradnji s Muzejom grada Koprivnice održana je prezentacija i radionica izrade “požiraka”, koju je održalo Društvo žena Đelekovec. Još će se 12. srpnja održati prezentacija i radionice izrade “pogače s oreji”, koju će održati Udruga žena grada Đurđevca”, rekao je Rihtarić.

Na samom kraju, pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev istaknula je važnost

“Velika zahvala FA Koprivnica na ustrajnosti i daljnjem organiziranju ovakvog događaja jer i sama znam koji posao stoji iza toga. Ovo je samo šlag na tortu pri čemu će široka javnost uživati u tradiciji i bogatstvu, ne samo našeg kraja i županije već doslovno iz cijelog svijeta. Ovo je i dobar magnet da privučemo nove goste i posjetitelje te da na taj način prošire dobar glas o nama kao odličnim domaćinima”, zaključila je Sočev.

Više o Festivalu ovdje.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice