HR EN

Grad Koprivnica

Predstavljen izgled nove sportske dvorane kod OŠ “Đuro Ester” vrijedne više od 13 milijuna kuna

Na današnjoj konferenciji za medije javnosti je predstavljen izgled nove sportske dvorane kod Osnovne škole „Đuro Ester“ na Trgu Slobode, čija će izgradnja započeti tijekom ljeta ove godine. Radi se o modernoj dvodjelnoj školskoj sportskoj dvorani za nastavnu tjelesne i zdravstvene kulture s kompletnom potrebnom opremom, koja će se dijelom financirati iz gradskog proračuna, a dijelom putem zaduženja. Gradonačelnik Mišel Jakšić:

„Najavili smo pravu dvoranu, danas je prezentacija svega. Ravnateljica škole, njeni kolege i učenici su ovo zaslužili. Idućeg tjedna kreće postupak javne nabave, a u kolovozu bi trebala biti gotova javna nabava. Plan je da cijela priča bude gotova do proljeća 2021. godine. Vrijednost dvorane je 9,7 milijuna kuna plus PDV, opremanje iznosi još 800 tisuća kuna plus PDV. Želimo raditi i stvarati okruženje za mlade ljude, želimo biti grad prijatelj djece. Siguran sam da ćemo ovime prilično podići nivo obrazovanja OŠ Đuro Ester“, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.


Ravnateljica OŠ „Đuro Ester“ Sanja Prelogović nije krila svoje veliko zadovoljstvo jer kako je rekla, ovo je zaista povijesni trenutak.

„Ja sam kao učenica ove škole iščekivala dvoranu, a evo je sada. Ne mogu izraziti zadovoljstvo koje prenosim od strane učenika i nastavnika. Ovim zdanjem podići ćemo kvalitetu nastave tjelesne i zdravstvene kulture na jednu višu razinu, ali i svih društvenih događanja u našoj školi. Ova dvorana nije samo za učenike naše škole, već za svu gradsku mladost“, kazala je ravnateljica Sanja Prelogović.

Pročelnik upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić u kratkim je crtama objasnio postupak.

„Nakon dvije godine i održanih mnogobrojnih sastanaka s konzultantima, projektantima i inženjerima, uspjeli smo naći model koji zadovoljava sve strane. Veličina dvorane zadovoljava sve standarde profesionalne košarke. Konstrukcija je lučna, a sama dvorana će imati i pomičnu tribinu sa 168 sjedećih mjesta. Radi se o višenamjenskom objektu“, zaključio je pročelnik Tomislav Golubić.

Pomoćnik pročelnika Mario Perković iznio je tehničke podatke dvorane.

Dvorana će se nalaziti na postojećem igralištu, dijelom na parkiralištu od strane Ulice Ante Starčeviće i dijelom na privatnim dvorištima sa sjeverne strane. Napravit će se i novo parkiralište s pedesetak mjesta i jedno autobusno stajalište  jer nije bilo previše mogućnosti. Vanjski gabariti dvorane su 54 sa 27 metara, površine oko 1420 kvadrata, a  visine oko 12-ak metara tako da će se moći odigravati i odbojkaške utakmice. Unutar dvorane će biti smješteno veliko košarkaško i rukometno igralište, koje će ujedno biti dobro i za mali nogomet, zatim dva mala košarkaška igrališta kao i svlačionice te kompletan sanitarni čvor“, rekao je pomoćnik pročelnika Mario Perković.

Ključna konstrukcija dvorane bit će napravljena od modernog materijala alucinka , a mi ćemo biti među prvima u Republici Hrvatskoj koji ćemo ga koristiti. Objekt će biti kompletno ventiliran sa ugrađenim modernim osvjetljenjem.

Izgradnjom dvorane promijenit će se način realizacije i odvijanje nastave koja će se provoditi u sigurnim uvjetima i zadovoljavat će standard u radu sa svim učenicima.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice