HR EN

Grad Koprivnica

Predstavljen edukativni video o prevenciji karijesa kod djece

U koprivničkoj Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“, u petak, 11. prosinca je predstavljen edukativni video o prevenciji karijesa kod djece kojeg su zajedničkom suradnjom realizirali Grad Koprivnica i Nikolina Kuzmić Šelimber dr.med.dent. Riječ je o suradnji nastaloj na temelju Javnog poziva za sufinanciranje Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi i zdravstvu za 2020. godinu.

„Zahvaljujem se doktorici Kuzmić Šelimber što je pokrenula jedan zaista lijep projekt, a kojeg smo mi s velikim veseljem prihvatili. Stvorena je jedna nova ideja i vizija što ćemo putem novih tehnologija naše mališane i dalje moći educirati o važnosti održavanja zdravlja zubi“, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Programom prevencije karijesa obuhvaćena su djeca predškolske dobi koja pohađaju program predškole u dječjim vrtićima i učenici trećih razreda osnovnih škola na području grada Koprivnice u pedagoškoj i školskoj godini 2020./2021.

 „Početna ideja projekta odnosila se na obilazak svih koprivničkih vrtića i osnovnih škola. Djeca bi se upoznala s načinom pravilnog korištenja četkice za zube, što je to karijes, kako spriječiti njegovo nastajanje. Međutim, zbog epidemiološke situacije nismo mogli realizirati projekt na prvotno zamišljeni način. Zbog toga smo se odlučili snimiti dva kraća edukacijska videa i to na zanimljiv način, gdje će djeca cijelo vrijeme pozorno pratiti upute tijekom videa“, kazala je doktorica Kuzmić Šelimber.

Tijekom ove godine Grad Koprivnica je iz Proračuna izdvojio više od 1,5 milijuna kuna za razne programe i projekte udruga civilnog društva i osobnim inicijativama. Vrijednost edukacijskog projekta o prevenciji kariejsa kod djece iznosi 10.000,00 kuna, a distribucija videa svim vrtićima i osnovnim školama u Koprivnici, krenut će u ponedjeljak 14. prosinca.

Predstavljanju edukacijskog videa prisustvovali su i pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek te ravnatelj Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Karlo Galinec.

Edukacijski video “Četkanje zubi” možete pogledati ovdje.

Edukacijski video “Što je karijes?” možete pogledati ovdje.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice