HR EN

Grad Koprivnica

Predstavljen bogat program sedmog izdanja Koprivničke bajke

Sedmo izdanje Koprivničke bajke započinje paljenjem prve adventske svijeće u nedjelju 27. studenoga kod glazbenog paviljona u Gradskom parku s početkom od 17 sati. Cjelokupni program ovogodišnje Koprivničke bajke koji će trajati do 31. prosinca 2022. godine, bit će u sinergiji sa Srednjovjekovnim božićnim sajmom, predstavljen je na konferenciji za medije koja je održana u vinskom podrumu Muzeja grada Koprivnice.

Konferenciji za medije prisustvovali su gradonačelnik Mišel Jakšić, direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan, predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec, predsjednik Udruge oživljene povijesti Anno Domini Dragutin Jeđud te predsjednica Atletskog kluba Koprivnica Sonja Rušak.

„Koprivnička bajka tradicionalno ide i ove godine. Osluškujući puls naših sugrađana na prijašnje programe, pokušavamo izvući najbolje iz svakog dijela kako bismo ponudili jednu kvalitetnu i cjelovitu božićnu i novogodišnju priču. Moram naglasiti da imamo do sada najveći i najraznovrsniji program zahvaljujući i našoj Turističkoj zajednici i Srednjovjekovnom božićnom sajmu. Sajam je prošle godine dobio izuzetno dobre pohvale od strane posjetitelja te sam uvjeren da će u nadolazećim godinama podići čar i kvalitetu turističkog sadržaja u našem gradu“, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić u uvodnom predstavljanju programa te pritom spomenuo otvorenje klizališta i sam novogodišnji program.

„Klizalište veličine 400 kvadratnih metara otvara se 3. prosinca te će građanima biti na raspolaganju sve do 8. siječnja 2023. godine. Klizanje i najam klizaljki naplaćivat će se po pristupačnoj cijeni od 10 kuna. Imat ćemo dječji doček Nove godine točno u podne, a za ispraćaj Stare godine pobrinut će se Dražen Zečić uz tradicionalni novogodišnji vatromet“, nadodao je gradonačelnik Jakšić.

Komunalac je kao i svake godine kao partner Koprivničke bajke zadužen za blagdansko uređenje našeg grada.

„Uskoro će u našoj Koprivnici zasjati 50 tisuća lampica koje će biti upaljene već ove nedjelje, 27. studenoga. Osim ulica i trgova, okićeni su i naši trgovi, na osam kružnih tokova postavljene su metalne piramide s led rasvjetom, a na stupove javne rasvjete postavili smo 80 zvijezda padalica i božićnih zvona. Isto tako, tradicionalno će biti okićen naš gradski park, fontana, paviljon, avatar drvo, šetnice, a Aleja uzdisaja dobit će kompletno novo blagdansko ruho duž cijele svoje dužine. Vjerujem da će naši građani zastati i fotografirati se i dio tog blagdanskog ugođaja prenijeti u svoje domove“, kazala je predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec.

Ovogodišnji partneri Koprivničke bajke su Podravka, Belupo, Carlsberg Croatia, Komunalac, Podravska banka, Turistička zajednica Grada Koprivnice, Muzej grada Koprivnice i Atletski klub Koprivnica.

Program Koprivničke bajke možete pogledati ovdje.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice